Тимошенко не підтримала вступ України у НАТО, що згодом призвело до війни, – Палій

Новини 20 Лютого, 2019 540
Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко

Саме непевна позиція щодо НАТО нинішнього кандидата у президенти Юлії Тимошенко на посаді прем’єр-міністра України призвела до військової агресії Росії проти нашої країни.

Про це у ток-шоу “Прямий ефір” на телеканалі Прямий заявив політолог Олександр Палій.

“Президентові Петру Порошенку вдалося всіх підвести і змусити навіть своїх політичних опонентів, щоб вони побоялися українського народу, і всі дружно рушили в НАТО. І треб сказати, що зараз ця позиція справді дуже чітко артикульована лише в кількох кандидатів.

І добре, що це зробила Тимошенко. В принципі, вона навіть на білборди це чіпляла на початку кампанії, але потім зняла. Але погано те, що вона цей шанс власними зусиллями нівелювала в 2008 році, коли вона говорила лідерам західним тодішнім, і Меркель в тому числі, і тоді президенту Франції Саркозі, про те, що вона, мовляв не дуже на це зважає і не дуже хоче, і так далі, і так далі.

Тобто до неї зверталися як до серйозного політика в тому час. Тому що вони в неї був серйозний рейтинг, на відміну від Віктора Ющенка, як до кандидата в президенти. А вона фактично це все саботувала. І навіть втікала по Брюсселю, щоб не фотографуватися з генсеком НАТО. Коротше, надсилала дуже неправильні сигнали”, – зазначив Палій.

За його словами, це призвело до війни Росії проти України.

“Це все призвело до 13 тисяч, як виявляється вже, загиблих на території України, півтора мільйона біженців, мінус 22% промисловості, мінус чверть… Це просто безвідповідальність, політична безвідповідальність. Я дуже сподіваюся, що хтось зробив висновок з цього”, – підкреслив політолог.

Він також прокоментував позицію кандидата у президенти Володимира Зеленського.

“Інша річ – наприклад, Зеленський. Його навіть не випустили, не випускає його штаб, щоб він щось говорив. Тому що в нього немає компетенції, достатнього рівня компетенції взагалі в зовнішній політиці. Він іде точно… як пасажир проривається в кабіну пілота і намагається за штурвал потриматися, а компетенції немає. Його навіть боїться власний штаб після його зустріччю з послами…”, – додав Палій.

Коментарі

Позначки: ,