Туристам: призупинено дію ліцензії українського лоукостера SkyUp

Новини 12 Червня, 2019 209

Ілюстрація: Mind.ua

Баришівський суд Київської області виніс ухвалу про призупинення дії ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines.

Про це йдеться в ухвалі Баришівського районного суду Київської області від 24 травня 2019 року, – повідомляє УНІАН.

У документі наголошується, що дане рішення було ухвалено у зв`язку з позовом Пасенко Оксани, з посиланням на системне невиконання зобов`язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіаційної безпеки.

У свою чергу, в авіакомпанії SkyUp уже повідомили, що дану ухвалу було оскаржено SkyUp у Київському апеляційному суді 5 червня 2019 року.

«Найближчим час ухвала має бути переглянута в апеляційному порядку, оскільки не має під собою жодних законних підстав. Ми очікуємо законного рішення.
Крім того, суд цієї інстанції не мав права виносити ухвалу щодо призупинення дії ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом, оскільки регуляторами у сфері авіаперевезень є Міністерство інфраструктури України й Державіаслужба України», – відзначили в прес-службі перевізника.

Відзначається, що неправомірність дій судді підтверджує той факт, що підставою для прийняття ним ухвали про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp став позов від людини, яка ніколи не купувала квитки в SkyUp Airlines і, відповідно, ніколи не була її клієнтом.

«Виходячи з вищесказаного, дана ухвала жодним чином не впливає на господарську діяльність компанії, а є лише наслідком недобросовісної конкуренції, – йдеться в повідомленні. – SkyUp Airlines працює у звичайному режимі, всі рейси виконуються відповідно до заявленого розкладу».

Як повідомлялося, раніше несправність одного з літаків авіакомпанії SkyUp Airlines призвела до затримки восьми рейсів в різних напрямках, які мали відбутися 14 травня ц.р.

Минулоріч, українська авіакомпанія SkyUp скасувала рейси з Єгипту до Львова та зі Львова до Єгипту. Йдеться про рейси, які мали відбутись 25 липня, 26 липня, 28 липня та 29 липня.

Довідка. Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві в 2016 році, а засновником є компанія «ACS-Україна» Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up.

Коментарі

Позначки: , , , , ,