Ціну на газ підняли: нові тарифи з 1 листопада

Новини 21 Жовтня, 2019 115

Ілюстрація: УНІАН

НАК «Нафтогаз України» опублікувала цінові пропозиції

НАК «Нафтогаз України» опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 листопада 2019 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Департамент з комунікацій НАК «Нафтогаз України», в залежності від цих показників, Нафтогаз пропонує газ за ціною 5 861,00 – 6 463,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

У порівнянні з цінами на жовтень 2019 року, у листопаді ціни зростуть на 18,4-19,6%.

Як зазначається у повідомленні, «така зміна зумовлена зростанням цін на газ на європейському ринку, звідки Україна імпортує газ. Так, ціни газу на європейських хабах з постачанням в листопаді перевищують поточні майже наполовину».

Із детальними умовами комерційної пропозиції Нафтогазу можна ознайомитись на сайті компанії за цим посиланням.

Довідково. З 1 жовтня 2015 року введено в дію Закон України «Про ринок природного газу», яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем крім випадків, передбачених цим Законом. Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб‘єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов‘язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

 

Коментарі

Позначки: ,