Церква Швеції перестане називати Бога Господом. Бо він не чоловік?

Новини 24 Листопада, 2017 103

Архієпископ Антьє Якелен. Фото: thebarentsobserver.com

Духовенство мусить використовувати “гендерно-нейтральну мову”, звертаючись до Всевишнього

Лютеранська Церква Швеції закликала духовенство використовувати гендерно-нейтральну мову, звертаючись до Бога. Зокрема, священикам рекомендують утриматися від вживання слів «Господь» і «Він». The Guardian пише, що більш бажаним варіантом пропонують вважати слово «Бог».

Рекомендацію ухвалили 23 листопада і вона набуде чинності з 20 травня 2018 року.

Архієпископ Антьє Якелен заявила шведській інформагенціх ТТ, що перехід церкви на більш нейтральну мову обговорювався ще в 1986 році. «З точки зору теології, Бог вищий наших гендерних визначень, Бог – не людина», – сказала вона.

Церква Швеції наштовхнулася на критику через таке своє рішення, – зауважує The Guardian. Доцент теології Лундського університету Крістер Палмблад заявив данській газеті Kristeligt Dagblad, що воно підриває вчення про Святу Трійцю і репутацію Церкви Швеції серед інших християнських спільнот. «Не дуже добре, якщо вона стане відомою як церква, що не поважає загальну богословську спадщину», – резюмує він.

Довідка

До лютеранської церкви у Швеції належать понад шість мільйонів людей. Назагал в країні живе десять мільйонів. З 2014 року Церкву Швеції очолює жінка – архієпископ Антьє Якелен.

Джерело

Коментарі

Позначки: ,