Це був дуже сміливий крок, – Світовий банк про пенсійну реформу

Новини 14 Листопада, 2017 115

Президент Світового банку Джим Кім

У Світовому банку продовжують відстежувати ситуацію з пенсійною реформою в Україні.

Про це під час спільного прес-брифінгу з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом сказав президент Групи Світового банку Джим Йонг Кім, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми ретельно відслідковуємо ситуацію з пенсійною реформою, і хочу наголосити на тому, що це був дуже сміливий крок. Ми знаємо, що були додані нові статті (до проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій” – ред.), і ми підтримуємо діалог з міністерством. Нам роз’яснили, що є шляхи, якими можна забезпечити те, що реформа буде здійснена в тій формі, в якій вона існує на сьогодні. Звичайно, було б краще, якби ці статті не були додані, але реформа має запас міцності, тому вона буде здійснена, і буде забезпечено захист найвразливіших верств пенсіонерів та буде забезпечена сталість Пенсійного фонду», – сказав президент Групи Світового банку.

Нагадаємо, Верховна Рада на початку жовтня ухвалила урядовий проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій”, що передбачає проведення осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року. Водночас, до законопроекту, який було ухвалено у другому читанні, було внесено більше 500 правок.

Коментарі

Позначки: