Трускавецька лікарня купила Renault Dokker для первинної ланки меддопомоги за кошти НСЗУ

Новини 30 Квітня, 2019 290

Фото: "Джерела Трускавця"

Трускавецька міська лікарня купила п’ятимісний багатофункціональний автомобіль Renault Dokker, призначений для потреб відділення первинної медичної допомоги.

Про це повідомили «Джерела Трускавця» з посиланням на сайт електронних закупівель Prozorro.

Перемогу у відкритих торгах здобуло ТОВ «Ю.Р.К.», яке є офіційним дилером імпортера АТ «Рено Україна» у Львівській області. Вартість авто склала 479 тис гривень.

Як розповів головний лікар лікарні Ігор Стасик, автомобіль придбано за кошти, які заклад отримує від Національної служби здоров’я України (НСЗУ) за підписані сімейними лікарями, терапевтами й педіатрами декларації з пацієнтами.

За словами Ігоря Стасика, з жовтня 2018 року лікарня щомісяця отримує від НСЗУ майже мільйон гривень. З цієї суми частина коштів йде на зарплату – на первинці вона суттєво зросла. Так лікарі отримують «чистими»  8,5 – 15, 7 тис грн, в залежності від кількості укладених декларацій, а медсестри – від 7 тис грн.

Решту коштів, які лікарні виплачує НСЗУ, вирішили скерувати напридбання автомобіля та ремонт – обладнати сучасний кабінет для надання первинної медичної допомоги у вихідні дні та у вечірній час. «Цей кабінет плануємо оснастити найсучаснішою апаратурою – електрокардіографом, інгаляторами, приладами для вимірювання рівня цукру у крові та проб на інші аналізи тощо. Хочемо, щоб наш кабінет сімейної допомоги став одним із зразкових та кращих  в області», – наголосив пан Стасик.

Нагадаємо, первинну медичну допомогу у трускавецькій лікарні надають 14 лікарів і 30 медсестер. Станом на кінець квітнямайже 18 тисяч чоловік уклали договори для отримання медичних послуг, це не лише трускавчани, а й мешканці навколишніх сіл. Трускавець – серед лідерів в області за цим показником.

 

Коментарі

Позначки: , ,