TruCam в дії: на Львівщині за тиждень патрульні винесли понад 200 постанов за перевищення швидкості

Новини 23 Жовтня, 2018 138

Фото: mvs.gov.ua

Максимальна швидкість, яка була зафіксована, – 180 км/год

За тиждень, львівські патрульні винесли понад 200 постанов за порушення водіями швидкісного режиму.

Про це повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Як зазначається у повідомленні, понад 200 постанов за перевищення швидкості оформили львівські патрульні за перший тиждень роботи з приладами TruCam.

«Тестовий режим використання приладу TruCam завершився, а тому інспектори вже виносять постанови на водіїв, які перевищили швидкість. Патрульні працюють на відкритій ділянці дороги Київ-Чоп (від 511 до 580 км)», – зазначається у повідомленні.

«Більшість водіїв, виправдовуються, що не знали, що за перевищення швидкості виносяться постанови. Але є й такі, які визнають свою провину, і розуміють важливість нашої роботи», – розповідає заступник командира 3 батальйону, Андрій Пушкар.

Дані приладу реєструються автоматично: якщо інспектор зафіксував порушення, інформація одразу вноситься в централізовану базу, і жодне втручання туди не дозволено.

Довідка. За порушення швидкісного режиму передбачена відповідальність:

Згідно частини 1 статті 122 КУпАП – перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 20 км/год – тягне за собою штраф у розмірі 255 гривень.

Згідно частини 3 статті 122 КУпАП – перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 50 км/год – тягне за собою накладення штрафу у розмірі 510 гривень.

Максимальна швидкість, яка була зафіксована, – 180 км/год.

Як повідомлялося, в Україні з 16 жовтня 2018 року в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські будуть притягувати до відповідальності водіїв за перевищення встановлених обмежень швидкості руху. Патрульні поліцейські використовують засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Коментарі

Позначки: , , ,