Трамп більше не зможе блокувати користувачів у Twitter, – рішення суду

Новини 15 Липня, 2019 199
Фото: CNN

Фото: CNN

Президент США Дональд Трамп більше не зможе блокувати доступ користувачам до своєї особистої сторінки у Twitter. Таке рішення 9 липня 2019 року прийняв Апеляційний суд у Нью-Йорку на підставі першої поправки до Конституції США, що гарантує громадянам свободу слова. Про це пише Інтернет Свобода

Як пише The Economist, cуддя Беррінгтон Паркер заявив, що в межах законодавства забороняється «виключення осіб з відкритого діалогу в Інтернеті через те, що ті висловили думки, з якими даний чиновник не згоден». Суд також наголосив на «надзвичайно високому рівні залучення громадськості» до твітів Трампа.

Позов проти Трампа подали семеро користувачів соцмережі, яким президент США обмежив доступ до свого профілю нібито через негативні коментарі.

Міністерство юстиції США розкритикувало справу заявивши, що Twitter Трампа не є місцем громадської дискусії з державним діячем, а всього лише місце, де він висловлює власну думку з тих чи інших питань. Після рішення у відомстві повідомили, що “розчаровані” та “вивчають можливі подальші кроки”. Мінюст США також зважує, чи варто оскаржувати це рішення у Верховному суді.

Втім Апеляційний суд постановив: Twitter-аккаунт Трампа – це офіційний обліковий запис, з допомогою якого президент США робить заяви щодо своєї політики, тож блокування громадян заборонені.

Суд також пояснив, що це рішення не вплине на всі профілі у соцмережах, які мають державні посадовці.

У Трампа існує два акаунти у Twitter – офіційний акаунт президента США з понад 26 мільйонами підписників та особистий профіль @realdonaldtrump, який читає майже 62 мільйони фоловерів. Останній Трамп використовує достатньо активно для просування своєї політики та висловлювань щодо критики його президентства.

Нагадаємо, 1 липня президент США Дональд Трамп після зустрічі з лідером Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном вирішив зняти санкції з Huawei та відновити поставки американськими компаніями технологічного обладнання для китайського технологічного гіганта. Пізніше голова Національної економічної ради Білого дому Лоуренс Кудлоу  в ефірі телеканалу Fox News заявив, що про повну амністію мова не йде.

Коментарі

Позначки: