Трактування минулого і визначення своїх героїв залишаємо за собою, – заява Львівської облради до поляків

Новини 05 Грудня, 2017 62

Ілюстративне фото

Львівська облрада прийняла заяву щодо недружніх проявів проти Української держави з боку окремих польських політиків

«Впровадження так званих «чорних списків українців», яким заборонено в’їзд до Польщі та країн Шенгенської зони, абсолютно не відповідає ані заявам про добросусідські відносини, ані законодавству та практиці держав європейської спільноти. Деякі польські політики найвищого рангу не придумали нічого нового, адже такі дискримінаційні кроки нагадують практику іншого українського сусіда – путінської Росії», – сказано у заяві.

Окремо обласні депутати зазначили, що висунуті Святославові Шереметі та Володимиру В’ятровичу звинувачення з боку польських політиків «є не тільки некоректними, але й абсурдними, у чому може пересвідчитися кожен пересічний поляк чи українець».

Депутати Львівщини очікують від МЗС України в особі П.Клімкіна відповідного реагування, зокрема, судового оскарження рішення щодо списку громадян України, яким заборонений в’їзд на територію Республіки Польща.

«Львівська облрада підтримує рішення Консультаційного комітету Президентів України і Республіки Польща про відновлення співпраці у сфері увічнення пам’яті жертв та політичних репресій. Водночас, ми акцентуємо на необхідності відновлення зруйнованих вандалами українських місць пам’яті та поховань на території Республіки Польща», – сказано у заяві.

«Львівська обласна рада готова вітати дії, спрямовані на покращення добросусідських відносин у майбутньому, але трактування минулого і визначення своїх героїв залишаємо за собою», – наголосили обласні обранці.

Коментарі

Позначки: , , ,