То є Львів: в яких умовах живуть львів’яни (ФОТОФАКТ)

Новини 06 Грудня, 2019 210

Фото: ФБ/"Гаряча лінія міста Львова"

Містяни скаржаться на аварійний та незадовільний стан житлових будинків, які розташовані, зокрема,  у старій частині міста.

У Львові містяни скаржаться на аварійний та незадовільний стан житлових будинків, які розташовані, зокрема,  у старій частині міста.

Як пише «Четверта студія». на «Гарячу лінію міста Львова» звернулася з дописом Лілія Лишак, яка виклала світлини житлового багатоквартирного будинку на вулиці Хімічій, 50. На світлинах – умови, в яких проживають люди в цьому будинку.

«В мене питання,чи можуть в таких умовах жити люди? Хімічна, 50», – зазначила у дописі під світлинами Лілії Лишак.

Скриншот ФБ

Фото: ФБ/”Гаряча лінія міста Львова”

Довідково. Вулиця Хімічна. Вулиця  виникла наприкінці ХІХ століття вздовж русла каналу Нова Полтва (інші назви — Корито, Млинський потік), який проходив вздовж нинішніх вулиць Хімічної та вулиці Дашкевича. Цей канал становив межу міста Львова. За ним починалися землі Замарстинова. Найстаріша частина вулиці Хімічної (від Замарстинівської до Лемківської) спершу називалася вулиця Короля Яна ІІІ, на честь польського короля Яна ІІІ Собеського та була продовженням теперішньої вулиці Дашкевича. Подальша частина вулиці називалась Граничною, оскільки була до 1931 року північною межею Львова, a згодом Кресовою. У 1934 році обидві частини об’єднали під спільною назвою — Кресова. Під час німецької окупації 1941–1944 років вулиця мала назву Дункельґассе. У 1946 році її перейменували на вулицю Марті, на честь французького комуністичного діяча Андре Марті. Від 1953 року — вулиця Хімічна, бо на ній розташований був львівський лакофарбовий завод.

Коментарі

Позначки: ,