То є Львів: інвестори будинку AVALON можуть залишитися без житла

Новини 09 Листопада, 2019 1 302

Будівництво чотирьох багатоповерхівок на вул. Липинського, 27 відбувається всупереч Генплану Львову

Прокуратура ініціює перед судом питання законності забудови AVALON у Львові.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області, прокуратура ініціює перед судом питання законності забудови на вул. Липинського 27 у м. Львові, відтак заявила позов до суду щодо витребовування із володіння фізичної особи земельної ділянки площею майже 1,3 га вартістю 1,4 млн грн.

Як зазначається, попередньо з’ясували, що земельна ділянка, яка забудовується, перебувала у комунальній власності територіальної громади міста та у 1998 році була надана у постійне користування акціонерному товариству для виробничих потреб.

Однак, у 2014 році, у зв’язку з процедурою банкрутства та ліквідації цього підприємства, його майно продано на аукціоні.

При цьому, без належних на те правових підстав, всупереч положенням Земельного кодексу України та вимог інших нормативно-правових актів, земля протиправно перейшла з власності львів’ян у приватну.

Надалі, право власності на цю територію неодноразово відчужувалось юридичним та фізичним особам на підставі різного виду цивільно-правових угод.

На даний час, між кінцевим власником земельної ділянки та приватною фірмою укладено договір на право забудови земельної ділянки (суперфіцію), на підставі якого цю територію забудовують.

При тому, що Львівська міська рада, як дійсний власник спірної земельної ділянки, не була стороною правочинів щодо неї та не вчиняла будь-яких дій щодо її відчуження, а відтак, нерухомість вибула з володіння власника поза його волею.

Тож люди, які інвестують у будівництво квартир, можуть залишитись ошуканими.

При цьому, міський бюджет вже 5 років недоотримує кошти.

Щоб запобігти незаконному відчуженню львівської землі, прокуратурою скеровано до суду позов щодо витребування її з незаконного володіння.

7 листопада за клопотанням прокуратури, суд наклав арешт та заборонив відчуження та розпорядження цією землею.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», виконавчий комітет Львівської міської ради 17 травня дозволив внести зміни до детального плану території (ДПТ) у районі вул. Липинського, і фактично цим рішенням виконком намагається узаконити ТОВ «Авалон юніон» будівництво чотирьох багатоповерхівок на вул. Липинського, 27, яке відбувається всупереч Генплану Львову та плану зонування.

Згідно із Генпланом та зонінгом, ця територія відноситься до рекреаційних зон озеленених територій загального користування (Р-3), тобто на таких територіях взагалі не дозволене житлове будівництво.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,