Тепла не буде, готуйте дрова: дії АРМИ щодо обрання управителя ПП “Гарант Енерго М” суд визнав протиправними

Новини 05 Листопада, 2019 452

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Дії АРМИ щодо обрання Управителя ПП ГАРАНТ ЕНЕРГО М є протиправними.

Як пише Розділля ТБ, саме таке судове рішення Окружного адміністративного суду м.Києва набуло законної сили 29 жовтня. Дане рішення опубліковане в реєстрі судових рішень з яким можна ознайомитись на веб-ресурсі відкритих даних за посиланням.

Під час судового розслідування було встановлено, що ПП ГАРАНТ ЕНЕРГО М, на момент участі у конкурсі з відбору управителя минулого року,  не мало ліцензій та мало лише досвід управління афілійованими компаніями, які здійснюють свою діяльність в галузі проектування та будівництва об`єктів та мереж електропостачання та інших об`єктів громадського, житлового та промислового призначення. Водночас, суд констатував, що на управління Новороздільською та Новояворівською ТЕЦами, з-поміж інших компаній, подавалась також  ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ», яка володіє наявним досвідом управління єдиним майновим комплексом, що працює в галузі виробництва теплової та електричної енергії, а також надали копії діючих ліцензій, оскільки управління Активами, які виставлені на конкурс, вимагає наявності відповідних ліцензій (підпадає під ліцензійний вид діяльності).

Разом з тим, Тендерним комітетом АРМА не проведено аналізу відповідності учасників кваліфікаційним критеріям, а також, в порушення вказаних вище нормативних вимог, не зазначено, в чому саме полягає найбільш економічна вигода пропозиції ПП ГАРАНТ ЕНЕРГО М у порівнянні з іншими учасниками, та за якими критеріями її визнано найкращою, а третю особу – переможцем конкурсу.

Більше того, у взаємозв`язку з вищезазначеним судом встановлено, що ПП ГАРАНТ ЕНЕРГО М, якого обрано управителем арештованих Активів Позивача, не відповідає усім кваліфікаційним критеріям, встановленим АРМА для участі в конкурсі на управління арештованими Активами, тож у АРМА були відсутні правові підстави для визнання його переможцем конкурсу.

Коментарі

Позначки: , ,