Театр імені Юрія Дрогобича відкрив 79-й театральний сезон

Новини 19 Листопада, 2018 293

Фото: Ярослав Грицик

Народний артист України Адам Цибульський отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня

18 листопада Львівський академічний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича відкрив 79-й театральний сезон.

Як повідомляє Дрогобицька РДА, на суд глядачів представили прем’єру життєйської історії «І сміх, і гріх» у постановці запрошеного з Тернополя режисера, народного артиста України Олега Мосійчука. Це сучасна драматургія львівських авторів Мирона Лисака і Галини Микитюк, головну роль у якій зіграв народний артист України Адам Цибульський.

Перед початком вистави директор Микола Гнатенко представив молодих акторів, які поповнили колектив. Того дня у дрогобицькому театрі відбулося ще кілька приємних подій.

Перед входом глядачі побачили особливий подарунок – новенький автобус «Еталон», кошти на придбання якого для театру виділила обласна рада.

Урочисто відкрили ще одну частину фойє (праворуч від сцени), яка стояла недобудованою 25 років. На площі 50 кв. м власними силами працівники театру зробили ремонт й облаштували зимовий сад і кав’ярню.

А після завершення вистави під тривалі оплески Адаму Цибульському вручили орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Фото: Ярослав Грицик

«Зачитала Указ Президента України і виконала цю приємну процедуру заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук. Адам Миколайович щиро подякував за таке визнання його праці, але додав, що це – нагорода всього колективу, без якого він ніколи б не досягнув успіху», – зазначається у повідомленні.

 

Коментарі