Таємничі заробітки безробітного комбата Гергерта

Новини 17 Липня, 2019 1 624
Андрій Гергерт

Андрій Гергерт

Звідки взялись статки хронічно безробітного екс-комбата Андрія Гергерта

Скільки може заробляти людина, яка багато років ніде не працює? Питання риторичне лише на перший погляд. Бо коли придивитися, як розкошує хронічно “тимчасово безробітний” Андрій Гергерт, він ж командир 8-го окремого батальйону “Аратта” УДА, він вж всюдисущий громадський діяч, то розумієш, що не все в житті так однозначно.  Про це пишуть Варіанти.

Статки Гергертів 

Чоловік, у якого четверо дітей, мусів би десь працювати. В Андрія Гергерта, який балотувався до Верховної Ради у 2012 році, в бюлетені писало “тимчасово не працює”. Минуло п’ять років. Гергерт знову балотується e Стрийщині-Жидачівщині і в його бюлетені знову буде писати “тимчасово не працює”.

Утім хронічно-тимчасове непрацювання не заважає чоловікові вести найдорожчу виборчу кампанію в окрузі, їздити дуже недешевими автівками, а його родині купувати нерухомість.

Так, протягом останнього часу не зле прикупилася дружина Гергерта Надія Слюзар. За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, 5 грудня 2018 року Надія Слюзар оформила купівлю квартири за адресою м. Львів, провулок Скнилівський 8-й, будинок 6. Загальна площа помешкання – 45,5 кв. м цілком скромна. Однак уже 13 лютого 2019 року пані Надія купує сусідню квартиру у тому ж домі площею 87,5 кв.м. Усе це на додачу до помешкання у Жидачеві по вулиці Шкільній площею 83,8 кв. м, співвласницею якого дружина непрацюючого чоловіка і мати чотирьох дітей стала у 2016 році.

Але це ще не все. Пані Слюзар раптово почала скуповувати нерухоме майно сільськогосподарського призначення. За даними з держреєстрів, протягом останнього року жінка придбала цілий комплекс цегляних будівель у селі Дем’янка-Наддністрянська – два телятники площею у 1017,4 кв. м і 745,9 кв. м і свинарник площею 282,8 кв. м. Не відомо, які плани родини Гергертів на тваринницький бізнес, але придбані площі вражаючі.

Андрій Гергерт порівняно з купівельною спроможністю дружини виглядає ледь не бідняком. Шопінг у нього тривав два дні – 2 і 3 жовтня 2015 року. Тоді він став власником двох ділянок сільськогосподарського призначення у Стільсько Миколаївського району площею 0,8 і 0,28 га, та трьох ділянок сільськогосподарського призначення у селі Іллів Миколаївського району площею 0,24, 0,25 га та 0,72 га. Не така вже розкіш, хоча, як на чоловіка, котрий не працює, теж не зле.

Звідки гроші 

Щоб не виглядало на спроби звинуватити пана Гергерта у ледарстві, треба зазначити, що він і працював свого часу. У Жидачеві ще пам’ятають, як юний Гергерт торгував мобільними телефонами, а з Вікіпедії можемо дізнатися, що ще в довоєнні роки він працював ветеринаром і займався бізнесом у Криму. Також він був помічником народної депутатки Лідії Котеляк, про що нині особливо не розповсюджується.

А поза тим Андрій Гергерт є співзасновником приватного підприємства “Охоронна-юридична фірма “Кондор”. Фірмою він у рівних долях володіє з таким собі Мартином Буфаном. Цікаво, що у КВЕДі компанії передбачається “Діяльність посередників у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами”. Чому цікаво – стане зрозуміло далі. Буфан Мартин Григорович і Буфан Ігор Мартинович мають безпосередній стосунок до інших фірм, власниками чи співзасновниками яких є. Так, основний вид діяльності ТОВ “Терміт-Л” – “Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням”. Основний вид діяльності ТОВ “А.ОМЕГА” – “Будівництво житлових і нежитлових будівель”.

З0 червня 2017 року керівником охоронно-юридичної фірми “Кондор”, яка, як ми згадували, може й деревиною торгувати,  стає такий собі Олексій Леонідович Подригуля з Луцька. На нинішніх виборах він, до речі, одна з довірених осіб кандидата в депутати Гергерта. На відміну від кандидата, у Подригулі набагато більший комерційний досвід. Його фірми – ТЗОВ “ВОЛЯ ЛУЦЬК” 51%, ТЗОВ “ІМПЕРІЯ ЛУЦЬК” 51%, ТОВ “ЛАНТРЕЙД” в основному займаються, чи мали би займатися торгівлею. Очевидно, що співпраця з Олексієм Подригулею передбачала розвиток “Кондора”, інакше не було б сенсу запрошувати людину топ-менеджером.

Паралельно з комерційною активізацією компаній Гергерта і партнерів на Львівщині виникає кілька лісових скандалів. Деякі безпосередньо пов’язані з іменем Гергерта. Так, один з керівників структурного підрозділу “Галсільлісу”, не витримавши наполегливих “прохань” Червеня, вийшов на політичні структури Дмитра Яроша. Автор не був свідком цієї розмови, але дехто з втаємничених розповідає, що лісівники цікавилися, в принципі, лише одним питанням, яке звучало приблизно так: “Хлопці, а якого біса вам стільки лісу”?

Причиною, м’яко кажучи, обурення лісівників стала чергова депеша від імені Гергерта, в якій він просить “виділити ліс-кругляк об’ємом 70м3 для потреб 8-го ОБАТ УДА. Для облаштування позицій в секторі “М”.

Як розповіли люди із середовища Яроша, навіть їм не було зрозуміло для облаштування яких позицій під Маріуполем Гергерту знадобилося аж 70 кубів лісу-кругляка. Це, зауважмо, був не 2014 рік. І навіть не 2015-й. Прохання надійшло у лютому 2018 року.

Приблизно у той же час селищний голова Липівки, яка входить до Тростянецької ОТГ (Миколаївський район) Олександр Терещук безрезультатно судиться, аби відмінити рішення сесії ОТГ від 22.08.2017 року №1285 про виділення кільком учасникам АТО аж 6 гектарів громадського лісу. Питання навіть не у виділенні, а втому, як приймалося рішення, що свого часу вийшло за межі районного масштабу. Розповідають, що хлопці в камуфляжі прийшли на сесію і вельми тактовно переконували кожного депутата проголосувати правильно. При цьому апелюючи іменем самого друга Червеня.

Між іншим, у березні цього року у Тростянецькій ОТГ знову спалахнув лісовий скандал.

“Під час проведення держконтролю на території Тростянецької ОТГ в придорожній смузі праворуч автодороги Тростянець-Миколаїв перед в’їздом у Миколаїв виявили незаконну вирубку 104 дерев різних порід” – йдеться у повідомленні Держекоінспекції.

Розмір завданої довкіллю шкоди склав понад 720 000 гривень. Розмір прибутку вирубувачів нам невідомий. Щось мало віриться, що цей ліс поїхав на фронт.

Хто сміє перечити герою 

Бурхлива діяльність Гергерта та його брата Олександра на Миколаївщині не подобалася багатьом. Подейкують, що саме з цієї причини він, довго приміряючись до Миколаївського виборчого округу, де власне, його мала батьківщина, усе ж не ризикнув балотуватися там, де його добре знають, і подався у сусідні Стрийщину та Жидачівщину.

Люди ж, котрі сміли перечити клану Гергертів, мали великий шанс наразитися на небезпеку, як це сталося з Олексієм Сінітовичем, за іронією долі колишнього бійця батальйону Гергерта під позивним Хайха. За словами бійця, за наказом Червня, його жорстоко побив молодший брат Гергерта – Олександр. Чоловікові навіть довелося робити операцію. Свою фотографію після побиття Сінітович виставив у Фейсбук зі словами “Дякую Дмитру Ярошу і фейковому комбату Червню за першу нагороду від УДА”.

У подальшому Сінітович роз’яснив ситуацію: “У Новому Роздолі за наказом Червня Саша Гергерт “Саша Беспредел” зламав мені нижню щелепу, ніс…зробив він це через те, що я сказав: “через злочинне недбальство кращі бійці виходять з батальйону”. Гергерт Саша дав мені трубку і Червень погрожував мені розправою, кричав, що це його місто і я зайшов на його територію”.

Далі, у дискусії під фейсбук-постом, колишній боєць висловлює Гергерту й інші претензії: “Я втратив всі можливі ресурси, бо вірив Червню, в хапку він розповідав про те, як вони розробляють програму підтримки ветеранів добровольців, пацани гроші один в одного зичать, а він  бідолах безсовісна на Крузері катається, банкети закатує, поранених обіцянками годує”.

Цікаво, що дорогим автомобілем обурилися навіть ті з учасників дискусії, хто не підтримував Хайху, а був на боці Червня. І ніхто з мешканців Миколаївщини не заперечуватимите декларації Гергерта про “його територію”. Багато хто ще пам’ятає, як на пустирях під Миколаєвом кілька років тому з’явилися таблички “Земля Гергарта”. Дехто просто посміявся, сприйнявши це за жарт. Жарт виявився пророчим. Тепер, очевидно, “тимчасово безробітний” Андрій Гергерт хоче запровадити свої порядки на Жидачівщині та Стрийщині, заради чого й інвестує незрозуміло звідки взяті кошти.

Коментарі

Позначки: