Синютка: українська земля має належати українцям і нашій державі

Новини 31 Травня, 2019 94

Скриншот відео

Українська земля – це є велика цінність українського народу. І земля не повинна стати предметом спекуляцій.

Про це сказав Олег Синютка в ефірі espreso.tv.

«Українська земля – це велика цінність українського народу. І земля не повинна стати предметом спекуляцій. Земля не повинна стати предметом нагромадження первинного капіталу для будь-яких ділків. Тому ті речі, які мусять існувати за будь-яких правил, за будь-якого розвитку, це по-перше – належність землі  сільськогосподарського призначення фізичним особам, громадянам України. І друга річ – це обмеження землеволодіння для однієї фізичної особи», – зазначив Олег Синютка.

Він також відмітив, що «якщо ми допустимо туди безконтрольні потоки, я думаю, що ми втратимо таку цінність, як українську землю».

«Ми – за ринок, ми за ринкові відносини, але ми вважаємо, що українська земля це є та цінність українців, української держави, до якої треба відноситися надзвичайно зважено. І я думаю, що в страшному сні ніхто з українських патріотів навіть не допустить, щоб українська земля належала чужинцям. Коли ми допустимо таку безконтрольність, яка відбувалася при роздержавленні українського майна, ми отримаємо ще гірші результати ніж ми мали…», – наголосив Синютка.

Він також зазначив, що на Львівщині є ріст аграрного сектору.

«Ми третій рік поспіль на Львівщині маємо ріст аграрного сектору і відкрили для себе абсолютно нові галузі, такі як ягідництво, вирощування фруктових дерев. На території Львівщини розташований завод по виробництву соків, який входить, напевно, в десятку світових лідерів в цій галузі. І, звичайно, туризм. Ті можливості ми маємо впродовж останніх трьох років, приріст іноземних інвестицій і, що дуже важливо, ми маємо приріст внутрішніх українських інвестицій. Я ще раз кажу, маємо 600 інвестиційних проектів: від переробки сільськогосподарської продукції до великих промислових підприємств, з найбільших, на яких працюють 2,5 – 3, 5 тис чоловік,  це автомобільна галузь», – розповів Синютка.

Він також акцентував, що «для нас було принципово важливо відійти від сировинного дрейфу. Я переконаний, що той, хто буде далі працювати як очільник Львівщини,   він буде допомагати підприємцям збільшувати глибину переробки і з цим продуктом виходити на ринки і внутрішні, і зовнішні».

 

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,