Синютка привідкрив завісу Собору у Києві

Новини 17 Грудня, 2018 32

Фото: Oleg Synyutka/Facebook

Глава нової Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній набрав 81 голос з 199 чоловік, які зібрались на Собор і зі 198, які взяли участь у голосуванні.

Про це під час апаратної наради повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Синютка повідомив, що друге місце зайняв владика Вінницький і Барський Симеон, а третє – владика Луцький і Волинський Михаїл. Пізніше владика Михаїл зняв свою кандидатуру.

Голова ОДА наголосив, що станом на сьогодні юридично вже нема УПЦ КП, УАПУ та УПЦ МП. Є тільки ПЦУ і ПЦР.

Синютка також доручив департаменту з питань культури Львівської ОДА визначити відповідальних осіб, адже «від сьогодні у області почнеться перереєстрація статутів та статусів церковних громад».

Голова ОДА також закликав правоохоронні органи звернути особливу увагу на діяльність агентів російських спецслужб, які будуть намагатись вбити клини між православними та греко-католиками у області.

«Вони раніше робили все, щоб не було єдиної помісної церкви, а тепер перейдуть у інший формат роботи і будуть забивати клини між УПУ і УГКЦ», – зазначив Синютка.

Він додав, що не треба забувати, що на Собор з 10 ієрархів УПЦ МП прибуло тільки двоє, а третій прибув уже під завершення Собору.

Коментарі

Позначки: , , , ,