Субсидія не призначатиметься при простроченій заборгованості за послуги ЖКГ понад один місяць – постанова Кабміну

Новини 07 Лютого, 2019 85

Ілюстрація з відкритих джерел

Кабінет міністрів України скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Про це йдеться в тексті ухваленої на вчорашньому засіданні уряду постанови, яка розміщена на урядовому порталі, повідомляє УНІАН.

Кабмін своєю постановою змінив ряд пунктів Положення про порядок призначення житлових субсидій. У попередній редакції зазначалося, що субсидія не призначається, якщо термін простроченої заборгованості з оплати послуг ЖКГ перевищує два місяці.

«Житлова субсидія не призначається (в тому числі на наступний період), якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії», – сказано в повідомленні.

Разом з тим зазначається, що відповідна норма не застосовується при призначенні субсидії громадянам на наступний період в разі, коли Мінсоцполітики не забезпечено фінансування житлових субсидій таким громадянам у грошовій формі (в тому числі готівковій).

Також затверджена Кабміном постанова передбачає, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію отримували протягом опалювального сезону 2018-2019 років на підставі їх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється лише після подачі нової заяви (в якій обов`язково вказується номер мобільного телефону заявника) та декларації.

Як повідомлялося, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона проходитиме в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року і поширюватиметься на тих громадян, які звертатимуться за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

Коментарі

Позначки: , ,