Стало відомо, що будуватимуть біля Винник

Новини 01 Липня, 2019 739

Фото ілюстративне. Джерело: zink.com.ua

Біля Винник збудують завод гарячого цинкування.

Про масштаби,законність будівництва, а також про протести мешканців Винник проти цього будівництва – у дописі генерального директора ТзОВ «Екран»,
Зіновія Карпінського на його сторінці у Facebook.

«26 червня поблизу міста Винники на будівництві заводу гарячого цинкування відбулася так звана акція протесту.

Деякі медіа  дозволили собі розмістити на своїх сторінках доволі суб’єктивні та упереджені матеріали, як про сам завод так і про причини акції протесту. Гучні заголовки та безпідставні звинувачення вводять в оману людей. Через це хочу дати конкретні розгорнуті відповіді на усі запитання, що виникали і в журналістів, і в учасників акції, і в представників влади міста Винники. Додам, що кожну свою відповідь готовий підтвердити відповідними довідками, документами, в тому числі й дозвільними, та сертифікатами.

Так, ТзОВ «Екран» будує завод гарячого цинкування на території Підберізцівської сільської ради, що межує з містом Винники. Таке географічне розташування скоріше плюс для Винник, оскільки, мешканці матимуть де працювати і гідно заробляти. Передбачаємо працевлаштувати до 100 людей. А середня зарплатня на схожому заводі у Стрию більше 12тис грн.

Ні, ми не захопили землю міста Винники. Справа в тому, що ділянка землі була з крутим ухилом і нам довелося багато землі знімати в одній частині і насипати в іншій, аби вирівняти майданчик для будівництва. Відповідно, в певних місцях появилися круті відкоси, які вийшли за межі ділянки. 11 червня 2019 року я особисто зустрічався з мером м. Винники Володимир Квурт​ і пообіцяв, що до кінця року ми збудуємо підпірні стіни і заберемо утворені відкоси. Це його задовільнило, бо м. Винники по сусідству з нами на наступний рік планує будівництво сонячної електростанції.

Заяви про другий Чорнобиль просто безглузді. По-перше, як можна порівнювати ядерну енергетику з процесом гарячого цинкування? Це ще раз говорить про штучне нагнітання ситуації довкола будівництва. По-друге. Завод повністю відповідає усім екологічним стандартам. З такими документами нам би дозволили збудувати такий завод в Європі. Ми пройшли всі пекельні кола нашої дозвільної системи.

Щодо промислових викидів у каналізацію. Вже 12 років у Стрию працює завод гарячого цинкування. Там відсутні жодні промислові викиди в каналізацію. Також їх не буде і в Підберізцях. Всі відходи утилізуються, продаються іншим підприємствам як сировина. Протягом усього часу роботи Стрийського заводу гарячого цинкування державні служби регулярно проводять заміри впливу на довкілля і умови праці.

Мер міста Винники стверджує, що ми не надали якихось документів Винниківській міській раді. А хіба мали? Ні. Тому що ми працюємо хоч і поряд з Винниками, та все ж за межами міста. І всі юридично правові та дозвільні процеси виключно в компетенції Підберізцівської сільської ради. Хоча під час зустрічі 11-го червня я передав меру екологічний висновок.

Додам, що ми надали погоджувальні документи всім органам і організаціям які передбачені Законодавством України. Повірте, контролерів у нас багато. І якби міська рада м. Винники була б в цьому списку, вони би своєчасно отримали усі необхідні документи.

Повторюся, ці жахливі заголовки статей, некомпетентні інтерв’ю покликані не роз’яснити ситуацію, а створити у людей хибне враження про завод та налякати їх і тим самим створити нездоровий ажіотаж довкола будівництва.

Хто в цьому зацікавлений? Нам ще доведеться про них довідатися. Ми детально проаналізуємо все з юридичної, громадської точки зору і дамо відповідь на всі питання. Можливо організуємо прес-конференцію чи проведемо прес-тур з журналістами на діючому заводі в Стрию і на будівництві у Винниках»,- зазначається у дописі.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,