США розгорнуть протиракетні комплекси для захисту від КНДР

Новини 03 Грудня, 2017 64

Ілюстративне фото

Такі протиракетні системи перебувають на озброєнні у Південної Кореї

Агентство захисту від ракетних атак США збирається розгорнути на Західному узбережжі Сполучених Штатів нові комплекси протиракетної оборони для захисту від потенційної небезпеки з боку Північної Кореї на фоні інтенсивності випробувань КНДР у 2017 році. Про це повідомляє агентство Reuters.

“Прискорений темп програми тестування балістичних ракет Північної Кореї у 2017 році і ймовірність того, що північнокорейські військові можуть поцілити в материнську частину Сполучених Штатів боєголовками з використанням ядерної сировини в найближчі кілька років збільшили тиск на уряд Сполучених Штатів щодо створення протиракетної оборони”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що комплекси будуть подібні до тих, які стоять на території Південної Кореї для захисту від потенційно небезпечного сусіда. Конгресмен Майк Роджерс повідомив, що гроші для розгортання подібних систем захисту будуть закладені в оборонний бюджет країни на 2018 рік.

“Лишилося лише питання про місце розташування систем і Агентство захисту від ракетних атак надає рекомендації щодо того, які місця дислокації відповідали би критеріям відомства, а також не несли б шкоди навколишньому середовищу”, – заявив член Когресу.

 

Коментарі

Позначки: ,