США проаналізують російські військові зв’язки з державами Західних Балкан

Новини 26 Грудня, 2017 38

Ілюстративне фото

Міністр оборони США, за погодженням з державним секретарем, повинен представити до Конгресу доповідь, присвячену співпраці в галузі безпеки між Москвою та західнобалканськими країнами

“У доповідь буде включена оцінка співпраці в галузі безпеки між кожною із західнобалканських країн – Боснією та Герцеговиною, Сербією, Косово та Македонією – і Російською Федерацією”, – повідомляє Balkan Insight.

Згідно з даними веб-сайту Конгресу, в оцінку буде включений перелік “російських систем озброєння та іншої військової техніки та техніки, вартість яких становить 1 млн доларів або більше, які надаються або купуються кожною країною з 2012 року”.

Доповідь також включатиме опис участі кожної країн Західних Балкан в підготовці та проведенні навчань з Росією з 2012 року та опис будь-яких угод із співробітництва в галузі безпеки, які кожна із західнобалканських країн уклала з Росією.

США також проаналізують інтелектуальну співпрацю між кожною із країн Західних Балкан та Росією.

Загальна мета доповіді полягає в тому, щоб США уявлення про те як “співробітництво в галузі безпеки між кожною країною Західних Балкан та Російською Федерацією впливає на інтереси безпеки Сполучених Штатів, Організації Північноатлантичного договору (НАТО), країн Західних Балкан та кожної держави-члена НАТО, що межує із західнобалканською країною”, – говориться в документі.

Зазначається, що західні країни, в тому числі США, все більше стурбовані зростанням російського впливу на Балканах та Центральній Європі.

У листопаді в Вашингтоні закликали забезпечити постійну американську військову присутність на Балканах, щоб стабілізувати Південно-Східну Європу на тлі посилення впливу Росії в регіоні.

Коментарі

Позначки: