Справу екс-директора Львівського бронетанкового заводу розглядатиме київський суд

Новини 11 Вересня, 2018 77

Фото ілюстративне. Джерело: observer

«Справа танкових двигунів» призначена на 12 вересня

Справу екс-директора Львівського бронетанкового заводу розглядатиме київський суд. Суд відбудеться 12 вересня в Солом‘янському районному суді міста Києва.

Про це повідомляє голова Громадської ради при управлінні Служби безпеки у Львівській області Галина Янко.

У своєму дописі вона просить не дозволити, щоб справу зловживань колишнього керівництва Львівського бронетанкового заводу «спустили на гальма».

«Хто в Києві, то прийдіть на судове засідання по вже екс-директору Львівського бронетанкового заводу та його поплічниках. Потрібен розголос і підтримка, щоб справу не спустили на гальмах. Суд відбудеться 12 вересня, о 16:30, в Солом‘янському районному суді міста Києва (вул. Полковника Шутова, 1).

Вона також нагадує фабулу даної справи.

«За інформацію НАБУ і САПУ Львівський бронетанковий завод закупив 40 двигунів до танків серії Т-72. В документах написали, що двигуни 1-ї категорії, тобто нові, але виявилося, що це не так, і двигуни вже були у вжитку.  По документах вони писали, що двигуни нові, однак, як з’ясовано слідством – зовсім не нові, рік їхнього випуску коливається від 70-х до 80-х років. Двигуни в 2008-му році по програмі Кабінету Міністрів були визначені, як надлишкове майно Міністерства оборони, і фірмою „Укрінмаш“ були реалізовані на внутрішньому ринку України, як надлишкове майно Міністерства оборони по ціні 24 тисячі 750 гривень. Ці двигуни десь зберігалися, і у 2015 році через ряд підставних фірм були реалізовані на Львівському бронетанковому заводі, а потім Львівський бронетанковий завод реалізував їх вже по ціні 680 тисяч гривень. Гарна оборудка, правда? А якщо врахувати, що у нас в країні війна, і наші хлопці гинуть, а хтось з «мародерів» наживається на житті наших захисників». – зазначає Галина Янко.

Вона також інформує, що 3 серпня мало відбутися перше підготовче засідання по справі Львівського бронетанкового заводу «справа танкових двигунів». Розслідування тривало понад два роки і в липні поточного року справа скерована до Солом‘янського районного суду м. Києва для розгляду по суті. П‘ять обвинувачених, 12 адвокатів (принаймні стільки прийшло, однак це точно не всі, які приймали участь на досудовому слідстві).

Слухається колегіально.

«2 серпня один із обвинувачених «захворів»…. Перенесли на 12 вересня, і є підозра що справу затягуватимуть і надалі. Ми не маємо права дати цій справі стихнути. Ні – мародерству на війні», – йдеться у дописі.

Як повідомлялося, злочинну схему розкрили детективи НАБУ.

 

Коментарі

Позначки: , , ,