Справа українського журналіста Шаройка в Білорусі наблизилася до суду

Новини 21 Грудня, 2017 66

Павло Шаройко

Білоруські правоохоронці вийшли на фінальну стадію в розслідуванні кримінальної справи проти затриманого в Мінську українського журналіста Павла Шаройка

“Наразі кримінальна справу стосовно Шаройка перебуває на завершальній стадії, оскільки до моменту його затримання вже була зібрана вичерпна доказова база, а саме його затримання носило чисто технічний характер”, – розповів голова білоруського Комітету держбезпеки Валерій Вакульчик, інформує видання  “СБ Білорусь сьогодні”

За словами Вакульчика, Шаройко визнав свою провину, і це транслювалося по телебаченню. Глава КДБ зазначив, що комітет неохоче розкриває обставини цієї справи, оскільки “це не сприяє добрим стосункам між країнами”.

“Вважаю, що на питання щодо обставин справи Шаройка найбільш повну відповідь вже дав сам затриманий, який визнав свою провину… Кожен, хто цікавиться, міг бачити це особисто по ТВ”, – зазначив Вакульчик.

Нагадаємо, 17 листопада голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія повідомив, що у Білорусі за підозрою у шпигунстві затримали журналіста “Українського радіо” Павла Шаройка. 27 листопада Шаройку висунули звинувачення за статтею “шпигунство”.

Раніше повідомлялося, що при невідомих обставинах у Гомелі зник українець Павло Гриб, який пізніше знайшовся у СІЗО Краснодару в РФ, де його утримують за підозрою у тероризмі.

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко назвав лицемірними заяви Білорусі про дружбу. За його словами, “запевнення Лукашенка у дружбі з українським народом нічого не варті, коли у Білорусі регулярно зникають наші громадяни”.

Коментарі

Позначки: , ,