Соцмережі «підірвало» фото черги людей на маршрутку до Брюхович (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 12 Жовтня, 2018 590

Скриншот/ZIK

Транспортні «катування» львів‘ян

Користувачів соцмереж вразили світлини, на яких зображені черги людей на зупинці маршрутного таксі, яке курсує до Брюхович (Шевченківський район Львова).

Жителі Брюхович, а також львів‘яни, які їздять до родичів чи у справах до Брюхович, давно нарікають на транспортне сполучення, адже автобусів на лінії курсує недостатньо, щоб пасажири мали змогу вчасно і комфортно дістатися з Брюхович до Львова і навпаки. Вони вимагають, щоб до Брюхович курсували великогабаритні автобуси.

«Щоб ви розуміли масштаби маршрутки Львів-Брюховичі. Це така щоденна реальність. Най згорить вона у пеклі», – зазначає у дописі під світлинами Ірина Сало.

 

Фото: facebook/Iryna Salo

Черги на світлинах різних користувачів соцмереж, зібрали багато гнівних коментарів щодо ситуації, яка склалася з транспортним сполученням з Брюховичами.

Скриншот/UA: Львів

Фото: facebook/Людмила Прищепа/”Варта 1″

«До Брюхович вимагають запустити великогабаритний громадський транспорт. Відповідну петицію на сайті міської ради зареєструвала мешканка Брюхович Ярина Остапик. За словами жінки, маршрутні таксі № 8 та 22, які курсують до селища не пристосовані для перевезень. Також маршрутки зазвичай переповнені», йдеться у сюжеті  UA: Львів.

Транспорт до Брюхович

До Брюхович вимагають запустити великогабаритний громадський транспорт. Відповідну петицію на сайті міської ради зареєструвала мешканка Брюхович Ярина Остапик. За словами жінки, маршрутні таксі № 8 та 22, які курсують до селища не пристосовані для перевезень. Також маршрутки зазвичай переповнені. #НовиниСуспільнеЛьвів

Опубліковано UA: Львів Вівторок, 18 вересня 2018 р.

Відео: UA: Львів

Як інформує «Дивись.info», у Львівській міськраді розповіли, чи готові запустити великогабаритні автобуси до Брюхович.

«Петиція до Львівської міськради про запуск великих комунальних автобусів до Брюховичів набрала необхідні 500 підписів. Станом на 12 жовтня її підписали 502 мешканця. Тепер петицію зобов’язані розглянути депутати Львівської міської ради на черговій сесії. Як йдеться у тексті петиції, жоден комунальний громадський транспорт м. Львова не їздить до смт. Брюховичі. Міські пасажирські перевезення між Львовом та Брюховичами здійснююся лише приватними перевізниками, які обслуговують маршрут №8 та маршрут № 22. Більшість автобусів, що обслуговують маршрути №8 та № 22, це автобуси середнього класу Богдан А092, які взагалі не пристосовані для перевезень пасажирів у міському режимі – поручні для стоячих пасажирів розташовані високо або їх немає, проходи у частині автобусів вузькі та обмежують переміщення пасажирів, другі двері розташовані високо та не відкриваються автоматично, підвищення підлоги у салоні травмує стоячих пасажирів… З метою вирішення вищезазначених проблем та забезпечення прав пасажирів, просимо запустити комунальний великогабаритний громадський транспорт до смт. Брюховичі, у тому числі просимо розглянути варіант продовження будь-якого міського комунального великогабаритного автобусного маршруту до смт. Брюховичі через вул. Замарстинівську», – зазначається у повідомленні.

Як повідомив в.о. керівника управління транспорту Львівської міськради Олег Партика, зараз не можна перенаправити на цей маршрут великі машини, бо місто його не обслуговує.

«Коли ми цивілізуємо конкурс, будемо бачити, хто на нього подався, то будемо або працювати з цим перевізником, або приймати якісь свої управлінські рішення», – сказав Олег Партика. Щодо тимчасових дій та можливого виділення автобусів від комунального АТП-1 чиновник сказав, що «це питання дискусійне, тобто ми його будемо обговорювати, звичайно, піднімати на цьому рівні, але це не вирішується за 5 хвилин».

Натомість, керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига запропонував альтернативний варіант вирішення проблеми щодо добирання мешканців до Брюхович.

«Є такий собі маршрут 54, який є в лоті маршрутів «примар». Тому, прошу піти шляхом маршруту 49 і на тимчасовому договорі, запустіть маршрут 54 наступним чином: пл. Різні вул. Шевченка вул. Брюховицька, м. Брюховичі», – повідомив Товстига у Facebook.

Цього року Львів має отримати 150 нових низькопідлогових автобусів, довжиною 12 м, згідно з підписаною угодою між ЛК «АТП-1» та АБ «Укргазбанк» на придбання автобусів на умовах фінансового лізингу: 100 автобусів МАЗ і 50 — «Електрон».

Отримані МАЗи вже курсують на маршрутах № 2а, 3а, 5а, 16, 46, 47а.

З депутатським запитом до міського голови Львова Андрія Садового, щодо транспортного сполучення жителів Брюхович з містом, звернувся і депутат ЛМР Ігор Зінкевич.

“Враховуючи обставини і жодної реакції , прийняв рішення зачитати запит на Садового А.І. І на сесіі”, – зазначає депутат.

facebook/Ігор Зінкевич

Відео: ZIK

Коментарі

Позначки: , ,