Сьогодні – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Новини Кенцало Юра 24 Жовтня, 2018 38

Щорічно, 24 жовтня, у світі відзначають Всесвітній день боротьби з поліомієлітом.

Його мета – привернути увагу світової спільноти до цього захворювання, загрозливих наслідків та необхідності профілактики.

Поліомієліт – інфекційне захворювання, спричинене вірусом, що вражає нервову систему. Ліків від поліомієліту не існує, однак його можна попередити за допомогою імунізації.
“Вакцинація – це єдиний спосіб захисту від поліомієліту. Батьки не повинні нехтувати здоров’ям своїм дітей і звертатись у поліклініки. На сьогодні область повність забезпечена вакциною, щоб провести якісну профілактику і дитина буде захищеною, якщо пройде вакцинацію згідно з календарем профілактичних щеплень”, – зазначила в.о. начальника відділу материнства та дитинства департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Любомира Кутневич.

Як розповіла головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я з епідеміології Наталія Тімко, вакцинація проти поліомієліту здійснюється в 2 і 4 місяці інактивованою поліомієлітною вакциною, в 6 і 18 місяців, 6 і 14 років – живою вакциною.

“Інактивована вакцина створює гуморальний імунітет, в крові появляються антитіла, які при вірусі допоможуть захворюванню не розвинутись, або проходити у легшій формі. Жива вакцина, окрім того, що формує гуморальний імунітет, вона ще створює місцевий імунітет в кишківнику”, – зазначила Наталія Тімко.
Зазначимо, 27 жовтня о 9:00 год у Стрийському парку відбудеться благодійний забіг, присвячений Всесвітньому дню боротьби з поліомієлітом.

Коментарі

Позначки: , , ,