Сьогодні 120 років з дня народження о. Миколи Вояковського зачинателя хресної дороги на Страдецькій горі

Новини 12 Червня, 2019 134
Сьогодні 120-річчя з дня народження о. Миколи Вояковського зачинателя хресної дороги на Страдецькій горі

Сьогодні 120-річчя з дня народження о. Миколи Вояковського зачинателя хресної дороги на Страдецькій горі

Сьогодні ,12 червня, минає 120 років з дня народження священника, церковного і громадського діяча о. Миколи Вояковського, який у 1936 році будучи парохом Страдча запровадив Хресну дорогу на Страдецькій горі , яку Папа Пій ХІ благословив грамотою, надавши статус Єрусалимської. Про це інформує прес-служба Яворівської РДА.

Це означає, що проходження нею прирівнюється до проходження Єрусалимського хресного ходу, яким колись ішов сам Христос.

А церква Успіння Пресвятої Богородиці відповідною постановою Святішого Отця наділена повним відпустом на щодень за участь у Службі Божій. Лише кілька церков у світі мають таку ласку і привілей.

Довідково:

Біля цього храму, на цвинтарі Страдецької гори, вічний спочинок знайшли отець Миколай Конрад і дяк Володимир Прийма. Вони загинули мученицькою смертю від рук НКВС 26 червня 1941 року.

Під час перебування в Україні 2001 року Папа Римський Іван Павло ІІ проголосив їх блаженними. Тепер до них часто моляться прочани. Вважають, що отець Микола Конрад є заступником студентства, а дяк Володимир Прийма – всіх мирян.

Ті, хто прямує на Страдецьку гору, переконані, що завдяки молитвам у цьому місці відбуваються чудесні зцілення, до Бога навертаються їхні родичі та близькі. А також кажуть, що тут відпускають гріхи роду та прокляття.

Коментарі

Позначки: , ,