Содомора у Львові презентуватиме нові видання

Новини 24 Лютого, 2019 251
Содомора у Львові презентуватиме нові видання

Содомора у Львові презентуватиме нові видання

У понеділок, 25 лютого, о 17:00 відбудеться презентація нових видань Андрія Содомори.

“Модератором заходу буде Василь Габор. Запрошуємо усіх бажаючих, вхід вільний! Про книгу: “Скельця розмальовані” У поетичній збірці «Скельця розмальовані», що адресована і дітям, і дорослим, – про світ довкола нас, яким він є, якщо дивитися на нього очима дитини, але – крізь скельця усього побаченого, почутого, прочитаного й осмисленого впродовж багатьох років літературної праці.”,- йдеться у повідомленні.

Про книгу: “Подорож у східні краї” У книзі представлено опис подорожі фламандського монаха-францисканця Вільгельма де Рубрука до столиці Монгольської імперії Каракорума, яку мандрівник здійснив у 1253-1255 рр., виконуючи доручення французького короля Людовіка ІХ Святого.

Книга містить важливі географічні та етнографічні відомості про Крим, степове Причорномор’я, Кавказ, Малу та Центральну Азію. Автор з особливою увагою висвітлює щоденне життя народів, що входили у середині ХІІІ ст. до складу Монгольської імперії, а також релігійні практики монгольських шаманістів, несторіан і буддистських монахів. Вельми колоритними є характеристики правителів улуса Джучі Батия та Сартака, великого кагана монголів Мунке, з якими Вільгельм де Рубрук зустрічався особисто.

Книга буде корисною для науковців, викладачів і студентів географічних та історичних факультетів, учнів загальноосвітніх шкіл, усіх, хто цікавиться історичним минулим.

Про книгу: “Гесіод. Роботи і дні. Щит Геракла. Походження богів” У поемі «Походження богів» Гесіод започаткував вчення про становлення світу, а також ранню натурфілософію – науку про сили й закони природи, у праці «Роботи і дніх» виклав свою життєву позицію – розуміння моральних засад, ставлення до праці… Епічна поема «Щит Геракла» розповідає про боротьбу Геракла з Кікном, що наслідує опис щита у вісімнадцятій пісні Гомерової «Іліади»

Коментарі

Позначки: ,