Собор святого архистратига Михаїла – храмове свято у п’яти церквах Львова

Новини 21 Листопада, 2018 1 128

Ілюстрація: Korali.info

21 листопада – християнське свято Собор Архистратига Михаїла

У п’ятницю, 21 листопада, християни східного обряду відзначають празник Собору святого архистратига Михаїла, який очолив боротьбу добрих ангелів проти сатани. Звідси і його почесний титул архистратига, що з грецької означає “начальний вождь”.

Святий Михаїл є ревним і вірним Богові та здійснює опіку й заступництво за нас і нашу державу зокрема. Адже дуже символічно, саме в День відзначення пам’яті цього святого у нашій країні уже двічі починалися революції, які здобули перемогу, як і Архистратиг Михаїл над ворогами Господа.

Як повідомляє «Духовна велич Львова», храмовий празник 21 листопада у свято Собору святого архистратига Михаїла святкують п’ять львівських храмів.

УГКЦ

Храм Святого Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22).

Храм Святого Архистратига Михаїла (вул. Героїв Небесної Сотні, 32).

Храм Святого Архистратига Михаїла (вул. Зелена, 385).

УАПЦ

Храм Святого Архистратига Михаїла (вул. Каховська, 32).

Храм Святого Архистратига Михаїла (вул. Пулюя).

«Сьогодні християнське свято Собор Архістратига Михаїла та інших небесних Сил безплотних. Про традиційний культ Святого Михаїла серед нашого народу свідчать його зображення на княжих печатках, гербах, церковних і військових корогвах, у родовій геральдиці. Згодом архангел Михаїл стає патроном запорозького козацтва і набуває загальнонаціонального значення. Образ святого часто використовувався на козацьких знаменах. Під час Визвольної війни 1648-1654 років корогва з ликом Архістратига Михаїла була найвищим символом усієї держави. Зображення Михаїла зустрічається на гербах інших міст України: Василькова, Гадяча, Канева, Таращі, Черкас, Чигирина», – пише «Укрінформ».

Коментарі

Позначки: , ,