Скандал у Жидачівській музичній школі. Керівництво звинувачують у махінаціях із зарплатнею

Новини 14 Листопада, 2019 7 828

Скандал у Жидачівській музичній школі. Керівництво звинувачують у махінаціях із зарплатнею

Жидачівське відділення поліції Стрийського ВП ГУНП у Львівській області розпочало досудове розслідування щодо грубого порушення законодавства про працю посадовими особами Жидачівської дитячої музичної школи. Про це пише Четверта студія.

До такого кроку правоохоронці вдалися після заяв працівників навчального закладу, які, зокрема, звинувачують завуча школи І.Пшика у махінаціях із нарахуванням заробітної платні. Відтак в разі підтвердження фактів, викладених у заявах працівників музичної школи, пану Пшику може бути інкримінована стаття 172 Кримінального кодексу України. До речі, завуч після початку розслідування перебуває на лікарняному.

«Так адміністрація школи систематично недораховує кошти працівникам, не боячись відповідальності та розподіляє їх своїм родичам та близькому до ним оточенню. Вони перетворили районний навчальний заклад на приватне підприємство, понавлаштовували на роботу своїх доньок і дружин і влаштовують моральний терор усім, хто не згоден чи має власну думку. Неугодні вчителі, що добросовісно виконують свою роботу та не бояться звертати увагу на несправедливість піддаються булінгу, тиску та недорахуванню заробітньої плати. Крім цих грубих незаконних порушень, існує багато інших системних розкрадань які зможуть виявити при перевірці даного навчального закладу правоохоронці», – твердять вчителі школи, які вже зіштовхнулися з несправедливим, на їхню думку, діями керівництва.

Довідка: Стаття 172 ККУ ч.1

«Незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів чи у зв’язку з повідомленням ним про порушення вимог Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції” іншою особою, а також інше грубе порушення законодавства про працю –

караються штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або виправними роботами на строк до двох років».

Коментарі

Позначки: ,