“Сінево” впровадила на українському ринку тест для вагітних на виявлення генетичних відхилень дитини

Новини 04 Жовтня, 2019 1 870
"Сінево" впровадила на українському ринку тест для вагітних на виявлення генетичних відхилень дитини. Фото: прес-клуб.

"Сінево" впровадила на українському ринку тест для вагітних на виявлення генетичних відхилень дитини. Фото: прес-клуб.

Мережа медичних лабораторій “Сінево” впровадила на українському ринку тест для вагітних на виявлення генетичних відхилень дитини. Про це розповіли сьогодні, 4 жовтня, під час прес-конференції у Львові, пише “Четверта студія”.

“В Україні історично так склалось, що сучасні методи лабораторних досліджень були або не доступні, або обмежені за низкою різних причин. “Сінево Україна” за 12 років своєї присутності на ринку намагалась максимально зблизити міжнародну лабораторну діагностику та українські реалії. Сьогодні ми зробили нові  генетичні тести, які називається “Veracity” та “VeraGene”. Завдяки цим тестам дозволяється виявити захворювання дітей уже на ранніх термінах вагітності. Окрім цього, основні переваги аналізів  полягають у високій точності 99,9 % та проводити тестування уже із 10-го тижня вагітності. Результати тесту, окрім окрім виявлення основних генетичних відхилень, можуть вказувати і стать дитини”, – наголосив комерційний директор ТОВ “Сінево Україна” Микола Скварновський.

“Сінено Україна” не заробляє на цих тестах грошей, тест продаватимуть по собівартості.

“Ще декілька років тому вартість таких тестів коливалась у межах тисяч доларів, зараз ця методика подешевіла до сотень доларів. Завдяки нашим Шведським інвесторам ми отримали унікальну можливість отримати цей тест в Україні. Компанія “Сінено Україна” не заробляє на цих тестах грошей, ми продаємо його за вартістю, покриваючи власні затрати. Таким чином, ми хочемо зробити в Україні більш доступною генетичну діагностику”, – додав Скварновський.

Тест “Veracity” безпечний, бо під час його проведення не втручаються у процес вагітності.

“”Veracity” – це унікальний тест, бо він дозволяє на ранніх термінах вагітності провести дослідження звичайним шляхом взяття крові. Фактично жінка приходить у клініку, у неї беруть кров. Після цього технологія дозволяє виявити ДНК плоду з крові матері та проаналізувати генетичні захворювання. Це ті генетичні захворювання, які найчастіше зустрічаються в Україні: синдром Дауна, синдром Едварца і сидром Патао. І фактично, те, що має у розпорядженні лікар і вагітна мама на ранніх етапах дає можливість, яку тактику у майбутньому виявити у відношенні до плоду та вагітності.  Найважливіше – це безпечність тесту. Тест абсолютно не вмішується у вагітність, не відбувається проколу черевної стінки, та не беруться на дослідження амніотичні  навколоплідні води. Тест є неінвазивний, тобто передбачається лише забір венозної крові матері” , – додала керівник відділу медичного маркетингу Вікторія Факш.

” Ми використовуємо ці тести по всій Європі, у Східних країнах в Єгипті та Південній Африці. Усі тести виготовляють у Мюнхені. Генетичне тестування і неінвазійні переднатальні тести – це дуже молодий ринок, їх вік лише 10 років. І для тестів використовується дороге обладнання і дорогі реактиви. ціна секвенування геному знижується, тому ми надіємось коли буде знижуватись ціна реагентів ціна неінвазійних переднатальних тестів також знизиться”, – наголосив директор з розвитку бізнесу NIPD Genetics Харі Радхакришнан.

Керівник відділу медичного маркетингу «Сінево Україна» Вікторія Факш розповіла про перші результати тестування.

“Уже за перший місяць впровадження цього тестування в Україні понад 100 майбутніх мамів скориставалися цією можливістю. За цей час генетичні захворювання виявили у 20 вагітних Тести допомагають виявити синдром Дауна, який стосується 1 дитини із 700 новонароджених, синдром Едвардса, синдром Патау та інші. Тест VeraGene може виключити понад 50 генетичних відхилень”, – зазначає керівник відділу медичного маркетингу «Сінево Україна» Вікторія Факш,

Також вона наголошує, що протипоказаннями є сурогатне материнство, пересадження органів та переливання крові. Вікових обмежень немає.

Микола Скавронський наголосив, що різниці в якості аналізів, які надходять з України та з країн Європи нема, адже роблять їх на тій самій апаратурі. Також він пояснює, що гроші, витрачені на діагностику на ранніх етапах, окупляться надалі.

“Хочемо показати лікарям, що можна використовувати просунуті методи діагностики. Тести є хорошим інструментом у роботі лікаря. Скерування від лікаря не є обов’язковим, але ми хотіли би, щоб ці тести використовували медики, аби правильно інтерпретувати результати”, – підсумовує комерційний директор «Сінево Україна».

Коментарі

Позначки: , , , , , ,