Сімейні лікарі Трускавця з жовтня отримають нові зарплати

Новини 02 Жовтня, 2018 88

Фото: Джерела Трускавця

Згідно укладених з пацієнтами декларацій

Трускавецькі медики первинної ланки допомоги за жовтень місяць отримають зарплати по-новому: кошти їм буде нараховано у відповідності до підписаних з пацієнтами декларацій.

Як повідомляє видання «Джерела Трускавця», такою новиною 1 жовтня на оперативній нараді поділився головний лікар міської лікарні Ігор Стасик. За словами медика, саме з 1 жовтня набула чинності підписана угода між Трускавецькою міською лікарнею та Національною службою здоров’я України. Остання є центральним орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення. На практиці усе виглядатиме так – держава проводить паралель між заробітною платою медиків та кількістю пролікованих ними хворих. Чим більше підписаних декларацій із пацієнтами має медик, тим більшою буде його заробітна плата.

Якщо звернутися до мови цифр, то за медичною реформою пацієнтів поділили на 5 категорії в залежності від віку, відповідно до цього усі медзаклади первинки, які уклали угоди з НСЗ України, оплату отримуватимуть за такими тарифами:

Базова ставка за пацієнта віком від 18 до 39 років – 370 грн/рік.

Від 40 до 64 років – коефіцієнт 1,2, тобто 444 грн/рік.

Діти до 5 років – коефіцієнт 4, тариф становитиме 1480 грн/рік.

Діти 6-18 років – коефіцієнт 2,2, тариф – 814 грн/рік.

Для людей віком від 65 років – коефіцієнт 2 і тариф становитиме 740 грн/рік

У липні 161 медичний заклад первинної ланки допомоги України від Національної служба здоров’я отримав за медичне обслуговування пацієнтів сімейними лікарями 255,3 млн грн. Що стосується курортного Трускавця, то як роз’яснив Ігор Стасик, медики первинної допомоги оздоровниці до Нового року до своїх зарплат отримуватимуть премії. Сума цих премій і буде включати в себе кошти, скеровані Національною службою здоров’я України за пролікованих сімейними лікарями пацієнтів.

– За такою схемою триватиме нарахування зарплат нашим медикам до Нового 2019 року. З перших ж чисел січня медики отримуватиму гроші виключно за пролікованих пацієнтів, – наголосив пан Стасик.

Станом на 1 жовтня у місті Трускавець на Львівщині декларації із медиками первинної ланки допомоги підписали 14 тис. 26 пацієнтів (населення Трускавця становить 20 тис.). Нагадаємо, головне завдання первинної ланки допомоги – профілактика та раннє виявлення недуг, вакцинація згідно календаря щеплень, видача довідок та листків непрацездатності, аналізи. Окрім цього, саме сімейний лікар має право скерувати своїх пацієнтів до спеціалістів вузького профілю, якщо без їхньої консультації на певному етапі лікування не обійтися.

Коментарі

Позначки: , , , ,