Шторм на популярному українському курорті: відпочиваючих рятували тракторами і спецтехнікою

Новини 29 Травня, 2018 119

Фото ДСНС

В результаті потужного стихійного лиха український популярний курорт затопило.

У Запорізькій області у  курортному селищі Кирилівка через негоду підтоплено пляжі і майже 50 відсотків баз відпочинку.

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, через різку зміну напрямку вітру розпочався шторм й коливання рівня води в Азовському морі, що призвело до часткового підтоплення баз відпочинку у Кирилівці ще 26 травня.

Вже починаючи з 26 травня, на узбережжі Азовського моря погіршилися погодні умови, що призвело до підтоплення баз відпочинку у селищі Кирилівка. Як з’ясувалося, через різку зміну напрямку вітру (північно-східного та східного), розпочався шторм й коливання рівня води.

Станом на 28 травня, близько 50 відсотків баз відпочинку підтоплені водою на 15-20 см, в деяких випадках, вода взагалі досягала рівня 0,5 м.

28 травня у селищній раді Кирилівки було проведено засідання штабу з ліквідації наслідків негоди. Місцева влада прийняла рішення про виділення тракторів для перевезення людей з Бирючого острова, а також про залучення рятувальників.

«Близько 100 людей перевезли тракторами. Ще 30 машин та близько 100 людей, які перебували на найпроблемнішій ділянці, рятувальники на автомобілі високої прохідності  відбуксирували на безпечну територію. Крім того, рятувальники на спецтехніці перевезли дитину с переломом на проїзну частину дороги де передали медикам  для подальшої госпіталізації», – повідомили у ДСНС.

За інформацією відомства, на даний час ситуація контрольована, проводиться постійний моніторинг, підрозділи ДСНС у Запорізькій області «знаходяться у бойовій готовності до дій за призначенням».

 

Коментарі

Позначки: , , ,