Щорічно військовослужбовці отримували тисячу гривень премії. А цього року Зеленський подає це як власну заслугу “замість параду”

Новини 10 Липня, 2019 240
Позбавляти людей можливості віддати шану і повагу армії недалекоглядно, - Порошенко

Позбавляти людей можливості віддати шану і повагу армії недалекоглядно, - Порошенко

Чому в Україні необхідно провести парад:

“Негативні коментарі про парад можна розділити на:
1. Це совкова дроч.
2. Нащо витрачати стільки грошей, краще роздати солдатам (о_О).
3. Це парад генералів.
4. Після перемоги.
Ці коментарі залишають як військові, так і цивільні. Однак мене радує, що серед інтелігентних успішних людей більше тих, хто парад підтримує.
Проте я хочу зараз розказати не про парад, а про маніпуляцію. Я повторю зараз те, що вже багато хто писав.
1. Совкова дроч, подивіться на Америку, коли вони востаннє проводили парад? Відповідь: цього року. А также Франція, Іспанія, Ізраїль та інші.
Висновок: паради полюбляють і в розвинених країнах, це демонстрація сили та, відповідно, грошей витрачених на оборонку. Однак нас запевнили, що якщо у совку був парад – це совкова дроч. В літературі такий прийом називають синекдоха.
2. Для чого втрачати стільки грошей? Відповідь: Це демонстрація сили, досягнень, розробок, кращих зразків. Це елемент пропаганди та інформаційної складової війни з Росією. Ми говоримо про гібридну війну, але відмовляємося проводити заходи протидії інформаційним атакам противника? Для прикладу, Росія втрачає лише на канал Раша Тудей близько 200 міліонів доларів щорічно з бюджету Росії. Скільки витрачають росіяни на парад, я боюсь думати.
Є ще одна цікава особливість про гроші: щорічно окрім параду військовослужбовці отримували тисячу гривень премії. А цього року Зеленський подає це як власну заслугу “замість параду”.
Однак виходить, що він за нєхуй забрав в України можливість продемонструвати свою силу, а усіх військових зробив співучасниками. 300 мільйонів серебряників, хоча скоріше мідяків.
Висновок: це теж синекдоха. Подають як ціле лише частину чогось – була премія і парад, а тепер “ми і так заплатили вам”.
3. Це парад генералів? Відповідь: У параді брали участь бойові бригади, коробка ветеранів, командири бойових бригад, курсанти та ліцеїсти. Бойові розрахунки танків, арти. Як нові машини, так і такі, що брали участь у піздарєзах і поклали багацько сєпарні. Більшість киян ниє, що втомилося від війни, нехай би подивилися на метал, який не стомився усі ці 5 років.
Висновок: тут подають частину замість цілого, фокусуючи увагу лише на одному аспекті замками загальної картини. Ізі. І до речі, люди писали, що парад не цікавий, бо йдуть старі зразки озброєння (і ми вже знаємо чому), однак змовчали про нові машини.
4. І останнє питання: парад під час війни. Мабуть, єдине питання, з яким можна сперечатися. Тут в центрі уваги лежить етична проблема. Як ми можемо святкувати, коли військові помирають. Однак, по-перше, парад це не свято, це вшанування праці, якими були свята перед жнивами і після жнив. По-друге, військові на те і є, щоб помирати та вбивати. У книзі п’яти кіл Міямото Мусасі пише, що воїн мусить померти перш ніж вийти на поле бою. Це жорстока робота, якій кожен мусить віддати шану і прийняти факт того, що смерть невідступно ходить за воїном кожну секунду його служби, сприймати це спокійно, без істерик і з повагою.
Тому питання, чи проводити парад, для мене, як для офіцера Збройних сил, є очевидним – так. Це складне рішення, яке приймає кожен командир на полі бою. В цьому є щось від маорі та вигуків давніх воїнів перед битвою та у бою. Ми залякуємо ворогів і поминаємо полеглих. Сьогодні в нас забрали цю можливість.

ПС: одночасно йде величезний наїзд в інформаційному просторі на Міністерство оборони зараз. Видача речового майна заблокована. І ми вчергове пропускаємо удар по нашому війську, обговорюючи етичні питання танчиків на Хрещатику”, – йдеться у дописі.

Ще раз – достойно описано чому має бути парад!

Опубліковано Олександром Ганущиним Середа, 10 липня 2019 р.

Джерело

Коментарі

Позначки: ,