Черг не буде: на Львівщині планують реконструювати пункти пропуску «Шегині» та «Краковець»

Новини 03 Серпня, 2018 163

Фото ілюстративне. Джерело: Факти ICTV

На Львівщині найближчим часом планують реконструювати пункти пропуску «Шегині» та «Краковець».

Про це у своєму блозі написала виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко.

«За попередньою інформацією від керівника Львівської митниці ДФС, найближчим часом кілька пунктів мають реконструювати. Наприклад, Шегині та Краковець – за рахунок коштів довготермінового кредиту уряду Республіки Польща (100 млн євро), де заплановано виділити на розбудову інфраструктури Львівської митниці – 25 млн. євро. Нещодавно було проведено тендер», – повідомила Анна Дерев’янко.

За її оцінкою, щоб вирішити питання черг на кордоні, найперше слід розбудовувати інфраструктуру і збільшувати кількість пунктів на митницях та їх пропускну здатність.

«Більшість була побудована десятки років тому. А тоді значно менша кількість людей мала можливість їздити закордон. І звичайно ж не забувати про санітарно-гігієнічні умови та комфортність сервісу. Найближчим часом кілька пунктів мають реконструювати. Наприклад, Шегині та Краковець – за рахунок коштів довготермінового кредиту уряду Республіки Польща (100 млн євро), де заплановано виділити на розбудову інфраструктури Львівської митниці – 25 млн. євро. Нещодавно було проведено тендер. Сподіваюсь, робота розпочнеться найближчим часом. Разом з тим будівництво – справа не швидка, а тому слід шукати альтернативні шляхи для вирішення цього питання», – зазначає Анна Дерев’янко.

Також, як пише у своєму блозі  виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко, бізнес-спільнота закликала уряд України звернути увагу на проблему черг на митниці, гальмування реформування якої може призвести до проблем з оподаткуванням і роботою підприємців, розвитком економіки.

Як говориться в повідомленні, з 2011 року обсяг пропуску громадян на українській митниці зріс на 38%, легкового транспорту – на 42%, і зростає щорічно приблизно на 10%.

Відзначається, що черги виникають через тривалість проходження процедур і значну кількість автомобілів з іноземними номерами.

Щоб змінити ситуацію, в асоціації рекомендували зробити процедури на митниці максимально прозорими і зрозумілими, однозначно трактувати законодавство і встановити безкомпромісну відповідальність за порушення.

Крім того, як зазначили в асоціації, потрібно розвивати інфраструктуру, підвищувати ритмічність і безперебійність роботи, збільшувати кількість смуг руху для осіб та смуг руху для автомобільних транспортних засобів, оптимізувати законодавство для автомобілів із іноземними номерами і використовувати інновації.

 

Коментарі

Позначки: