Ще з 2003 року Львівська міськрада гальмувала відкриття меморіальної дошки першого піхотного полку імені Князя Лева, – Петро Костюк (ВІДЕО)

Новини 22 Січня, 2019 69

Сьогодні, 22 січня, у День Соборності, у Львові відкрили меморіальну дошку до 100-річчя першого Львівського піхотного полку імені Князя Лева, відкриття якої гальмувала Львівська міська рада.

Про це інформує кореспондент “Четвертої студії” з місця події.

Дошку відкрили на вулиці Лисенка, 12.

Як наголосив голова Львівської обласної організації  Спілки офіцерів України Петро Костюк, люди мають знати правду про те, хто допоміг відкрити цю таблицю.

“Ми намагались цю таблицю відкрити ще з 2003 року. Скажу чесно, що процес цей гальмувало місто, і якби не особиста участь Олега Михайловича Синютки, можливо ми б її зараз з вами і не відкривали. Хочу також подякувати Мирославі Володимирівні (Туркало, – Ред.). Насправді є багато інших ще питань, які не є в компетенції області, а їх треба вирішувати”, – зазначив Костюк.

Він також відзначив, що Україна зараз повертається до свого коду ідентичності – мови, віри та історичної пам’яті.

Відкриття меморіальної дошки, присвяченої 100-річчю формування Першого львівського піхотного полку імені Князя Лева на будівлі ПВК «Захід», що на вул. Лисенка, 12

Опубліковано 4studio Вівторок, 22 січня 2019 р.

Додамо, що сьогодні вранці на Личакові до Дня Соборності вшанували пам’ять Героїв.

 

Коментарі

Позначки: ,