Шеремета про поховання в Грушовичах: За попередніми висновками групи українських експертів серед 18 поховань є щонайменше 3 поховання воїнів УПА

Новини 27 Травня, 2018 97

Розкопки на кладовищі Грушович

Сьогодні, 27 травня, присутній на розкопках у Грушовичах член української делегації Святослав Шеремета заявив про те, що серед знайдених 18 останків є мінімум 3 поховання воїнів УПА.

Про це він написав на своїй сторінці у Fасеbook.

Заява Святослава Шеремети

Святослав Шеремета, який є секретарем державної комісії з питань увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій вважає, що наявність останків воїнів УПА свідчить про те, що зруйнований пам’ятник був не символічним, а саме надмогильним.

Цікаво, що незадовго до цього повідомлння  історика, Польський інститут національної пам’яті заявив, що під пам’ятником у Грушовичах виявлено останки виключно цивільних.

«Археологічні та медико-правові дослідження не дали підстав для визнання того, що на місці демонтованого пам’ятника на честь УПА були колективні або окремі могили членів цього українського утворення», –повідомляють на сторінці польського інституту національної пам’яті у Twitter.

Додамо, що на кладовищі у селі Грушовичі  Підкарпатського воєводства Польщі 26 квітня минулого року розібрали пам’ятник воїнам УПА, який встановили українці.

Польська сторона демонтувала монумент через рішення місцевої влади, згідно з яким було визнано даний монумент таким, що встановлений незаконно.

Найближчим часом українська делегація обіцяє підготувати та оприлюднити детальні звіти з розкопок у Грушовичах.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,