Шахраї атакують дрогобиччан

Новини 13 Листопада, 2019 182

Фото: "Муніципальна варта Дрогобича"

Лише за день у одній із найбільших дрогобицьких груп було понад 15 дописів від особи, яка випрошувала гроші на телефон під приводом, що застрягла з дитиною в машині посеред поля

У соцмережах активізувалися шахраї, жертвами яких стають і мешканці Дрогобиччини.

Як пише «Четверта студія» про це інформує «Муніципальна варта Дрогобича» у ФБ.

«Останніми днями відбувається буквально атака шахрайських дописів у соціальних мережах із метою виманити кошти від співчутливих громадян. До прикладу, лише за день у одній із найбільших дрогобицьких груп було понад 15 дописів від особи, яка випрошувала гроші на телефон під приводом, що застрягла з дитиною в машині посеред поля. Ну, як не пожаліти людину, яка в такій халепі та ще й з дитиною? Але в жодному разі не ведіться, бо такий текст уже давненько «гуляє» просторами Фейсбуку, причому від різних користувачів – все слово в слово. Якщо ви побачили подібний допис – не будьте байдужі, блокуйте шахраїв та подавайте скаргу адміністраторові групи», – зазначається у повідомленні «Муніципальної варти Дрогобича».

Також, мешканців Дрогобиччини застерігають,щоб не потрапити на гачок шахраїв, не вестися на пропозиції отримати «дармові» гроші чи автомобіль.

«Атака шахрайських дописів у соціальних мережах триває. Іде інтенсивне поширення інформації привабливої для любителів швидкого збагачення: у багатьох групах, зокрема й у Дрогобичі, розшукують «переможця», який міг за бажанням забрати: автомобіль, золотий злиток, гроші готівкою – роздають «всього-навсього» 5 мільйонів доларів, для цього достатньо лише вказати, що ви хочете та ваше бажання, або назвати потрібну вам суму.

Хочемо застерегти довірливих дрогобиччан від участі в таких опитувань, бо насправді за ширмою працюють вмілі маніпулятори, які, втершись у довіру в листуванні з вами, зможуть у підсумку «розвести» на гроші вас», – пише «Муніципальна варта Дрогобича».

 

 

Коментарі

Позначки: , ,