Селище Брюховичі отримало власну поштову марку

Новини 20 Лютого, 2019 370
Селище Брюховичі отримали власну поштову марку. Фото Юлія Лацик

Селище Брюховичі отримали власну поштову марку. Фото Юлія Лацик

Селище Брюховичі отримало власну марку, присвячену 575-ліття заснування. Про це у Фейсбуці повідомила Юлія Лацик.

Як йдеться у повідомленні, власні поштові марки в Україні вперше з’явилися в часи створення незалежної Української держави у1918 р. Після цього, більш 70 років, Україна жила без власних марок, хоча ще 1947 р. УРСР стала членом Всесвітнього поштового союзу. Лише з 1991 р. в Україні почали друкуватися власні марки незалежної держави.

А такий незвичайний продукт як персоніфікована поштова марка, вперше з’явився у світі лише 16 років тому. Ідея створення таких марок виникла в Австралії. У 1999 р. Пошта Австралії – вперше представила персоніфіковану поштову марку на Всесвітній філателістичний виставці у Мельбурні.

Дуже швидко цю ідею підхопили в Європі. Персоніфіковані поштові марки наступними вже презентували Королівська пошта Великобританії, Пошта Франції, Бельгії та Нідерландів. У 2004 році їх друк розпочала Пошта Польщі. В Україні друк персоніфікованих поштових марок розпочато Укпоштою у 2007 р.

Поштова марка — це не лише цінний папір, що є свідоцтвом оплати поштового відправлення. Це також візуалізація історії, такий собі сучасний літопис, який зберігає культурний та історичний спадок і нагадує нам, ким ми є. Це наша візитка світові і самим собі.

“Поштові марки колекціонують, ними захоплюються та продають на аукціонах. Подумалось, а чому каталоги поштових марок не поповнити темою нашого селища Брюховичі – давнього, цікавого, зі своєю колоритною історією, якому цьогоріч виповнюється 575 років! Хороша оказія ювілей – ну ні ? Тож відтепер, нехай філателісти усього світу полюють за поштовими марками та конвертами, випуск яких приурочено до 575 роковин Брюхович. Це подарунок нашому селищу, нам і наступним поколінням у пам’ять про 575-ліття Брюхович”, – написала Лацик.

Вона також подякувала керівництву Львівського відділення “Укрпошти” за сприяння в реалізації проекту.

Власні поштові марки в Україні вперше з'явилися в часи створення незалежної Української держави у1918 р. Після цього,…

Опубліковано Юлією Лацик Понеділок, 18 лютого 2019 р.

Коментарі

Позначки: