СБУ викрила розкрадання мільйонів у морпорту “Южний”

Новини 15 Листопада, 2017 32

Морпорт "Южний"

СБУ викрила багатомільйонну оборудку, через яку розкрадалися гроші державного підприємства “Морський торговельний порт “Южний”

“Правоохоронці встановили, що провідний бухгалтер одного з секторів централізованої бухгалтерії та окремі посадовці підприємства вносили неправдиві дані в реєстр на перерахування соціальних виплат. Гроші насправді надходили на банківські карткові рахунки родичів та близьких людей зловмисників”, – інформує СБУ.

Повідомляється, що протягом 2016 – 2017 років бухгалтерією порту на користь “підставних” осіб перераховано майже два з половиною мільйони гривень. За попередніми оцінками загальна сума завданих держпідприємству збитків становить понад п’ять мільйонів гривень.

Під час санкціонованих обшуків за місцем роботи та мешкання фігурантів справи оперативники спецслужби виявили та вилучили документи, що підтверджують проведення оборудки.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, провідному бухгалтеру порту оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, НАБУ виявило змову у порту “Южний”, з порушників стягнули 23 мільйони.

Коментарі

Позначки: , ,