Садовий запропонував Ганущину провести виїзну сесію у психлікарні: що відповів голова облради

Новини 12 Жовтня, 2019 177

Ілюстрація: ФБ/Олександр Ганущин

Небайдужі, котрі протестували проти вилучення у Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні  права постійного користування земельною ділянкою на вул. Кульпарківська, 95 отримали перемогу. Львівська міська рада (з другої спроби, перша була невдалою 19 вересня) надала нарешті дозвіл на відведення земельної ділянки площею 18,1636 га для потреб лікарні.

Як інформує “Четверта студія”, про це повідомив на своїй сторінці у ФБ голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Олександр Ганущин наголошує, що «була спроба http://bit.do/fcsXg міських чиновників повністю позбавити заклад права на постійне користування землею, якою Львівська обласна психіатрична лікарня користувалася ще з позаминулого століття».

«Сподіваємося, що у швидкі терміни і буде прийняте друге рішення, котре остаточно узаконить не лише землю, а й зробить можливим ремонт та реконструкцію будівель одного з найстаріших високоспеціалізованих закладів, що надають психіатричну допомогу.

Нагадую, що Львівська обласна рада своїми рішеннями наприкінці 2018 року виділила кошти в сумі 490 тисяч гривень на проектну документацію на реконструкцію нового корпусу відділення психогенних травм. Для менш втаємничених – мова про створення кращих умов для роботи Центру допомоги ветеранам АТО «Фенікс». Також згідно з рішенням №822 від 21.05.2019 р. виділено перший транш на розробку документації на ремонт і реконструкцію головного корпусу в сумі 1 млн грн. Адміністрацією закладу проведені відповідні процедури і на підставі торгів на «Прозорро» визначено підрядну проектувальну організацію. Проте роботи з проектування, без яких неможливо почати реконструкцію та будівництво, призупинилися, тому що не були вирішені земельні питання. А, як відомо, містобудівні умови та обмеження, не кажучи вже про дозвіл на будівництво, неможливо отримати без права користування земельною ділянкою.

Цього року ми мали вже три наради безпосередньо на Кульпарківській, 95, присвячені вищевказаним питанням. Я особисто кілька разів мав зустрічі з міським головою м. Львова Андрієм Садовим щодо призупинення нечесних дій службових осіб Львівської міської ради, котрі планували позбавити лікарню землі, та щодо пришвидшення розгляду проходження питання відведення земельної ділянки в законний спосіб.

Тож, сподіваюся не лише на жарти з приводу виїзних засідань, але й на подальші швидкі управлінські дії міських служб, котрі дозволять швидко вийти на будівництво та ремонт», – йдеться у дописі Олександра Ганущина.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,