Садовий має визначитись: займається містом чи центральною політикою – депутати ЛМР (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 28 Травня, 2019 79

Брифінг під ЛМР, 28.05.19, фото: 4studio

Сьогодні, 28 травня, депутати Львівської міської ради Петро Адамик та Маркіян Лопачак, які є ініціаторами  ухвали про дострокове припинення повноважень міського голови.

“Минулого четверга  на сесії ми мали мати цілу годину запитань-відповідей до Андрія Івановича. У результаті мер так і не прийшов до сесійної зали. Коли нас на вулиці зупиняють люди і дають конкреті запитання, на які може дати відповідь лише міський голова, то це є неправильно. Ми вирішили привернути увагу Садового хоч  би й у такий, можливо трохи радикальний спосіб, головне – аби він нас почув і ми знайшли рішення з ситуації, яка склалась”, – зазначив Петро Адамик.

“Міський голова має визначитись чи для нього у пріоритеті є місто з його мешканцями чи все ж таки він орієнтований на політику у столиці”, – додав Маркіян Лопачак.

Також Адамкик наголосив, що проект ухвали депутати робили виключно з метою налагодження комунікації і “педалювати розгляд ніхто не буде”:

“Ми готові розглядати цю ухвалу вже після дострокових парламентських виборів, щоб Андрій Іванович не звинуватив нас у якомусь тиску. Зараз ухвала візується. Ми закликаємо Садового, щоб він брав участь у роботі міста”, – запевнив голова фракції БПП у Львівській міськраді Петро Адамик.

Своїм баченням ситуації поділились також і депутати від “Самопомочі”:

“Для відставки міського голови треба назбирати 2/3 голосів депутатів, а оскільки третину складу міської ради становлять депутати “Самопомочі”, то реалізувати ідею такої ухвали неможливо”, – переконана депутатка “Самопомочі” Олена Пасевич.

Коментарі

Позначки: , , ,