Садовий анонсував відкриття пам’ятника Героям Небесної Сотні у Львові

Новини 01 Серпня, 2019 129

Скриншот відео

23 – 24 серпня відкриють першу чергу пам’ятника

У Львові 23 – 24 серпня відкриють першу чергу пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Про це сьогодні, 1 серпня, під час сесії Львівської міської ради повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Як повідомлялося, у Львові заклали пам’ятну капсулу з нагоди початку будівництва меморіалу Героям Небесної Сотні. Урочистий початок будівельних робіт дали родичі загиблих на Майдані активістів. Вони підписали текст подяки загиблим героям, помістили його у капсулу, яку замурували у символічний фундамент.

Над проектом меморіалу працював авторський колектив молодих архітекторів зі Львова, які перемогли у відкритому конкурсі.

Меморіал буде складатися із двох частини: площі зі стелою та пішохідного моста. На мосту встановлять накриття, де будуть вирізані імена Героїв Небесної сотні – крізь них у дощ буде стікати вода, що символізуватиме сльози за загиблими.

Також на мосту буде п’ять плит, як п’ять днів, у які загинуло найбільше протестувальників. Крім того, це є символом барикад та щитів, атрибутів Революції Гідності. На будівництво пам’ятника міська влада виділила 15 мільйонів гривень. Його планують відкрити 19 лютого наступного року.

“Напевно, найважливіше це було “відкрити” простір, не робити монументальність, зробити простір для людей, куди зможе прийти людина, і в цьому середовищі подумати, побути наодинці із думками”, – розповідає співавтор проекту Марія Яструбчак.

“Це буде місце, куди могли би прийти львів’яни. Окрім мовчазної згадки про героїв – Личаківського кладовища – буде ще одне місце у центрі Львова, куди могли би прийти туристи і просто поцікавитися, що це за люди, що вони робили у Києві, навіщо вони хотіли змінити Україну”, – додає вдова Героя Небесної Сотні Наталія Дигдалович.

Архів відео: 5 Канал

 

Коментарі

Позначки: , , ,