Розвиток інфраструктури – можливість країни вийти на нові ринки, – Олег Синютка під час Ради регіонального розвитку

Новини 12 Листопада, 2018 65

Голова Львівської ОДА Олег Синютка. Фото: Zaxid.net

Процес переорієнтації країни з російського ринку на ринки інших країн, зокрема, Європейського, потребує реалізації великих інфраструктурних проектів. Відкриття Бескидського тунелю за допомоги ЄБРР та Світового банку дало можливість збільшити вантажний потік у кілька разів, а газопровід-інтерконектор наблизить Україну до енергетичної незалежності.

Про це сьогодні, 12 листопад, розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка під час Ради регіонального розвитку.

«Зараз важливе питання  – будівництво вузької колії, що дасть можливість з’єднати Львівщину із сусідньою Польщею. А також будівництво сухого порту на межі вузької та широкої колій для того, аби можна було транспортувати вантажі на територію Євросоюзу», – наголосив Олег Синютка.

Очільник Львівщини також наголосив, що нові інвестиційні проекти дають можливість створювати нові робочі місця та залучати в економіку регіону додаткові кошти.

«Завдяки залученню нових інвестиційних проектів, люди можуть повернутись і залишитись в Україні, а не поневірятись по закордонах. На Львівщині зараз 120 тисяч студентів навчаються у вищих навчальних закладах, і 20 тисяч у профтехучилищах, де ми запровадили дуальну форму навчання. Відчуваючи ті тренди, що є у світі, Львівщна, як одна із столиць ІТ-індустрії має своє місце серед провідних держав. Компанії, що інвестуватимуть в ІТ-парк, створять десятки тисяч нових робочих місць та нові можливості для української економіки», – зазначив Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: ,