Розведення військ є передумовою поразки, – ветеран АТО

Новини 30 Жовтня, 2019 232
Розведення військ є передумовою поразки, - ветеран АТО

Розведення військ є передумовою поразки, - ветеран АТО

Відведення українських військ по всій лінії фронту дозволить російській армії та бойовикам легко перейти в наступ і призведе до масштабної поразки України.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на коментар учасника бойових дій Влада Якушева журналістці “Прямого”.

“Відведення наших військ – це передумова величезної військової поразки. Наприклад, у Станиці Луганській росіяни не відвели війська. На мості, який будує українська сторона, уже висять їхні прапори. ОБСЄ також не можуть точно сказати, відвели бойовики війська, чині, оскільки їх туди не пускають. І маючи такий показовий прецедент невиконання домовленостей, починати відведення на інших ділянках…Якщо ми зробимо відведення по всій лінії фронту, то ми втратимо більш ніж 30 панівних висот, на яких ми зараз стоїмо. Ми також втрачаємо позиції по берегах річок. Ми забираємо всі мінні поля. Тобто, щоб бойовикам піти у наступ, треба було спочатку розмінувати поля, і лише після цього наступати. А тепер цієї перешкоди немає”, – зазначив ветеран.

На думку Якушева, найстрашнішим є, те що війська відходять на непідготовлені позиції, що дає значну перевагу бойовикам, якщо ті почнуть наступати.

“Ми просто віддаємо позиції, “пристріляні” точки. А тепер ми не можемо стріляти у демілітаризовану зону. Також у нас не буде жодних свідчень про ворога. Зараз ми можемо підняти безпілотник над нашою лінією й подивитися стан справ у ворога. А після відведення військ нам буде заборонено пускати БПЛА над демілітаризованою зоною. Тобто, ми не матимемо права проводити розвідку. Скоріш за все навесні бойовики завдадуть удару по наших нових позиціях. Власне, тому нас і женуть якомога швидше залишити позиції – щоб коли зійде сніг, замерзне бруд, і можна було наступати важкою технікою”, – сказав ветеран.

Коментарі

Позначки: , ,