Росія намагається прямим шантажем змусити Зеленського до капітуляції, – експерт

Новини 02 Грудня, 2019 515
Зеленський може виявитися слабким лідером, - Times. Фото: відкриті джерела.

Фото: відкриті джерела.

Російська Федерація намагається прямим шантажем примусити президента Володимира Зеленського прийняти умови капітуляції України.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловив експерт Міжнародного інституту демократій Євген Дикий, пише Четверта студія.

“Так званий парламент окупованої території оголосив свої претензії на кордони. Сюди ж лягає і заява Володимира (Зеленського – ред.) про чергове нагадування Росії, що вони можуть підбурювати сепаратистські настрої і спробувати відірвати ще якісь області. Це все підготовка до Нормандської зустрічі. Тобто на Україну і на президента України зараз чиниться абсолютно неприхований відвертий тиск. Його (президента України – ред.) буквально заганяють в куток. Росія, як завжди в таких випадках, намагається розіграти карту “якщо ви не приймете всі наші умови миру, тобто капітуляції, в такому разі на Донбасі почнеться загострення конфлікту”, – сказав Дикий.

Тому що, як зауважив Дикий, нібито абсолютно незалежні народні республіки почнуть відновлювати свої кордони до кордону областей, а це означає поновлення гарячої фази війни.

“Тим часом “у вас в тилу можуть початись сепаратистські рухи відокремлення інших областей”. Тобто іде просто прямий шантаж, що або Україна приймає російський план капітуляції, для чого немає насправді жодних об’єктивних підстав, або вони нам “сало за шкіру заллють”. І все залежить від того, чи піддасться Зеленський на цей шантаж, чи ні”, – додав Дикий.

Коментарі

Позначки: , ,