Російські хакери атакували поштові скриньки журналістів у всьому світі

Новини 22 Грудня, 2017 120

Ілюстративне фото

Йдеться про медійників з США, України, Молдови та навіть РФ

Угруповання хакерів, що має назву Fancy Bear, відоме своєю співпрацею з Росією, намагалося зламати поштові акаунти понад  200 журналістів, блогерів та осіб, які мають зв’язки з медіа, повідомляє Associated Press.

Агенція зазначає, що серед жертв атаки було щонайменш 50 журналістів з The New York Times. Близько 50 осіб працювали в Москві іноземними кореспондентами або незалежними журналістами. Решта ж була достатньо відомими медіа-фігурами в Україні, Молдові, країнах Балтії та США.

Як повідомляється, злочинці також робили спроби атакувати акаунти журналіста російського телеканалу “Дождь” Павла Лобкова, російської та американської журналістки Марії Гессен і глави Hromadske Наталії Гуменюк. Також в Україні вони переслідували щонайменш 30 медіа-персон, зокрема журналістів Kyiv Post та тих, хто висвітлював події в зоні АТО на Сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, шо російські хакери атакували британські ЗМІ та енергетичні компанії. Таку інформацію вперше підтвердив глава Національного центру з кібербезпеки Великої Британії Кірен Мартін. За його словами, російське втручання – вже доведений факт, і виходить далеко за межі поширення пропаганди Європою.

Коментарі

Позначки: ,