Родина неподалік Львова вирощує у теплицях каву і ківі (ВІДЕО)

Новини 20 Листопада, 2019 1 323

Скриншот відео ТСН

Спершу родина вирощувала зелень, а потім гриби. Врешті дійшли до екзотики

Під Львовом родина садівників вирощує у домашній теплиці на 6 сотках понад 30 видів екзотичних рослин. Зокрема – каву, банани, ананаси, ківі й лимони.

Як пише “Четверта студія» з посиланням на УНІАН, про це йдеться у сюжеті ТСН.

Спочатку мешканці області вирощували зелень, потім – гриби. Врешті дійшли до екзотики.

За словами родини, насамперед, рослини треба підрізати, підживлювати, двічі на тиждень поливати та стежити за температурою у теплиці й кислотністю ґрунту. 20 хвилин сонячного проміння достатньо для обігріву теплиці.

«Тут усе вирощується на так званому субстраті. Звичайно, українська земля присутня. Десь у пропорції приблизно до 50%. Також гній», – каже один з садівників Андрій Труш.

Утім, поки садівники працюють не заради врожаю, а заради саджанців, які нині дуже популярні в озелененні ресторанів, шкіл та приватних будинків. Для цього рослини адаптують до домашніх умов, а ґрунт – знезаражують.

Водночас на думку аграріїв, теплових ресурсів Львівщини ще 100 років буде недостатньо для вирощування екзотичних культур. Щоправда, кліматичні зміни вносять свої корективи. І персики, які ще кілька десятиліть тому на Заході не достигали, нині тут успішно вирощують.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,