Ресторан на Сихові, де масово отруїлися весільні гості, закрили

Новини 12 Червня, 2019 181

Фото: Tomato.ua

Встановлені численні порушення вимог санітарного законодавства

Ресторан “Червона рута” у Львові, де на весільному банкеті отруїлися щонайменше 45 осіб, закрили на два тижні.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

За повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області станом на 09:00 11 червня, внаслідок спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед гостей весілля, які були присутні у ресторані «Червона Рута» у м. Львові, постраждало 45 осіб, з яких п’ятеро дітей. Госпіталізовано до інфекційного відділення з попереднім діагнозом «Гостра кишкова інфекція» 40 осіб, з яких п’ятеро дітей, ще п’ятеро постраждалих перебувають на амбулаторному лікуванні.

Для встановлення причин та умов виникнення спалаху захворювання на гострі кишкові захворювання фахівці Держпродспоживслужби 9 – 10 червня  провели позапланову перевірку ресторану «Червона Рута».

За результатами перевірки встановлені численні порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Відповідно до рішення головного ветеринарного інспектора Львівської області функціонування закладу громадського харчування «Червона Рута» тимчасово призупинено до 24.06.2019.

За встановлені порушення вимог законодавства фахівці Держпродспоживслужби області склали на суб’єкт господарювання протокол про адмінпорушення від 10.06.2019 та надали припис про усунення порушень.

За фактом виникнення спалаху захворювання на гострі кишкові захворювання Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області направило подання до територіального органу Національної поліції щодо порушення кримінального провадження.

Сихівський відокремлений підрозділ Головного управління  Національної поліції у Львівській області 10.06.2019 відкрив кримінальне провадження за статтею 325 Кримінального кодексу України.

Протиепідемічні заходи тривають.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,