Ремонти доріг у Львові: вулиця Шота Руставелі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини Субота Юля 06 Серпня, 2018 983

Іще одна центральна вулиця Львова стала закритою для руху транспорту. Цього разу мова йде про вул. Шота Руставелі на ділянці від вул. Зеленої до пл. Петрушевича.

“У зв’язку з проведенням капітального ремонту проїжджої частини вул. Шота Руставелі, на ділянці від вул. Зелена до пл. Петрушевича, з 09:00 30 липня і до 20:00 27 серпня буде перекрито рух транспортних засобів на цьому відрізку дороги. Роботи проводяться на замовлення Личаківської райадміністрації”, – зазначають у міськраді.

Ремонт обійдеться місту в 1,44 млн грн, а виконує усі необхідні роботи ТОВ “Львівська дорожня служба”.

У Личаківській районній адміністрації капітальний ремонт вул. Шота Руставелі називають плановим і  наголошують, що він був передбачений на цей рік.

Згідно зі схемою організації дорожнього руху, яку розробив начальник відділу “Інститут стійких транспортних систем” ЛКП “Львівавтодор” Олег Шмід, на ділянці вул. Шота Руставелі від вул. Зеленої до пл. Петрушевича облаштують виділену смугу для громадського транспорту.

Відокремлять смугу громадського транспорту від решти дороги не делініатором, як це зроблено на просп. Свободи, а розділювальною смугою завширшки 2 м, яка буде аналогом острівця безпеки. Поворот з вул. Зеленої на вул. Руставелі заокруглять, щоб автобуси зручно повертали і в’їжджали у відокремлену смугу.

Також зупинку на цьому боці вулиці, яку раніше комісія вже вирішила зробити пристосованою для людей на візках, перенесуть ближче до пл. Петрушевича.

Після впровадження такої схеми руху патрульна поліція стежитиме за тим, щоб автобуси не зупинялись біля пішохідного переходу, а доїжджали до облаштованої зупинки.

У зворотному напрямку – від пл. Петрушевича до вул. Зеленої будуть дві смуги руху – одна для громадського транспорту, інша – для автомобілів. Проте тут смугу громадського транспорту не відокремлюватимуть.

Якщо все піде за планом, то така схема руху має втілитись у життя вже до кінця поточного року.

Додамо, що ще у середині липня через підготовку до ремонту вул. Шота Руставелі змінились тролеqбусні маршрути, а саме: маршрут №5 не курсує;  №11 курсує за скороченим маршрутом від кільця на перетині вул. Зеленої та Луганської до Сихівського кладовища; №24 курсує за зміненим маршрутом: Автовокзал – площа Петрушевича – вул. Зелена – вул. Вернадського (колишній тролейбусний маршрут №25).

Коментарі

Позначки: , , , , ,