Рекс Тіллерсон нікуди не йде

Новини 30 Листопада, 2017 47

Державний секретар США Рекс Тіллерсон. Фото: Радио Свобода

Речниця Білого дому спростувала чутки про ймовірну відставку державного секретаря США

Державний секретар Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон залишається на своїй посаді, заявила речниця Білого дому Сара Сандерс у відповідь на інформацію західних ЗМІ про наміри адміністрації президента США Дональда Трампа змістити Тіллерсона й призначити замість нього директора ЦРУ Майка Помпео. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“У цей момент оголошення немає. Тіллерсон продовжує очолювати Державний департамент, і весь кабінет сконцентрований на завершенні цього неймовірно успішного першого року адміністрації президента Трампа”, – сказала Сара Сандерс.

Сам Дональд Трамп перед зустріччю з принцом Бахрейну у відповідь на питання про можливу відставку Рекса Тіллерсона заявив: “Він тут. Рекс тут”.

Газета The New York Times з посиланням на високопоставленого представника адміністрації президента США писала, що про відставку Рекса Тіллерсона можуть оголосити «упродовж тижнів». Водночас видання не уточнювало, чи схвалив Дональд Трамп цей план Білого дому.

На початку жовтня телеканал NBC повідомив про те, що Рекс Тіллерсон планував піти у відставку через конфлікт із Дональдом Трампом. Телеканал із посиланням на джерела стверджував, що голова Держдепартаменту мав намір залишити посаду ще влітку, але після вмовлянь віце-президента Майка Пенса залишився. Рекс Тіллерсон заперечив цю інформацію і підкреслив, що як і раніше “залишається прихильний президенту.

Коментарі

Позначки: ,