Рахують збитки: правоохоронці вважають, що пожежа на базі Міноборони у Львові через недбальство

Новини 11 Червня, 2018 87

Фото ГУ ДСНС у Львівській області

За фактом пожежі на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України триває комплекс слідчих (розшукових) дій. За їх результатами будуть встановлені завдані матеріальні збитки військовому майну в умовах особливого періоду.

Про це на  своїй сторінці у Facebook повідомив військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк.

«Чорні стіни, вибиті вікна, знищені дах, третій поверх та частина приміщень другого поверху будівлі. На щастя, постраждалих і жертв немає, а спортивна зброя та боєприпаси евакуйовані. Триває комплекс слідчих (розшукових) дій. За їх результатами будуть встановлені завдані матеріальні збитки військовому майну в умовах особливого періоду», – повідомив Сенюк.

Він також зазначив, що лосудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні (ч. 3 ст. 425 КК України) здійснює Шевченківський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура Львівського гарнізону.

Довідка. Коментар до ч.3 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби):

Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо це спричинило  наслідки вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці,- караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомлялося, у Львові 10 червня більше п‘яти годин тривала ліквідація пожежі на території стрілецького комплексу навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України на вул. Клепарівська, 39А у Львові. Рятувальники винесли із приміщення тиру патрони та стрілецьку зброю і не допустили поширення вогню на приміщення розташованого поруч гуртожитку.  З метою гарантування безпеки, із гуртожитку евакуювали 120 мешканців.

Причина виникнення горіння встановлюється. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

 

Коментарі

Позначки: , ,